Van akinél a nagyobbik gyerek is beleszólhatott a névválasztásba?
Az 5 éves fiam választotta a testvére nevét, aki Olívia lett. lassan 4 hónapos.
Nyílván nekünk is tetszett a név, azért hagytuk. Az első “szerelméről” nevezte el🤣
Én két ilyen sztorit is hallottam. Egyik a tv-ben volt, egy kislány összeírta a neveket, és akkor úgy mondták, hogy arra jutott, hogy Xy (most nem írom le) a legszebb név. És akkor szal gondolom, a szülőknek is tetszett, mert ezt adták.
A másik az egyik általános iskolai osztálytársaméknak volt; amikor ő született, a szülőknek nem volt ötlete; és akkor a nővére egyszercsak ment oda hozzájuk, és kérdezte, hogy mit szolnának az ZY (most ez sem írom le) névhez. És akkor tetszett nekik.
Én ezt elég oktalanságnak tartom, már bocsánat. Mit tudnak a valószínűleg még gyermek nagyobb testvérek, hogy beleszólhassanak a testvérük egész életre szóló, meghatározó névválasztásába? De tényleg.
Rajzfilmből, meséből, a nagytesó barátjainak a nevéből kapjon nevet a kistestvér? Mint egy kutyus vagy cicus? Nekem ez komolytalannak tűnik, már bocsánat.
A kisebbnek sem volt beleszólása a nagyobb(ak) nevébe, akkor miért legyen a kisebb kiszolgáltatva a nagyobb éppen ügyeletes tetszésének?
A névadás lelket ad a gyereknek, hogy hová tartozik, a családneve az apjáé, a keresztneve, hogy milyen legyen az élete, kikhez mérje-igazítsa magát a közösségében, vagy nem?
Utolso valaszolo!
Nem hinnem,hogy azért a szülők hagyjak, hogy akármi legyen a gyerek neve. Mert attol, hogy a gyerek azt mondja, neki legyen Minnie vagy Elmo a kisteso, valoszinu nem lesz. Szerintem normalis nevez valasztanak a gyerekek,ami a szuloknek is tetszik. A mi esetunkben kicsit mas, mert mi nem tudtunk ket nev kozul valasztani, ezért megkerdeztuk a gyereket melyik tetszik neki a jobban, szóval ő nevezte el, de kozben mi is.
16,attól hogy valaki gyerek szerinted még nem tud egy értelmes névvel elő állni?
Elég hülyének VAGY kicsinek kell ahhoz lenni,hogy Buksinak vagy Nils Holerssonnak akarja elnevezni valaki a kis öccsét/húgát és ilyenkor nyílván a szülők mosolyogva azt mondják,hogy nem épp ilyen nevet keresnek.De meghallgatták a tesót is,ennek van jelentősége ha te nem is veszed észre.
Rég rossz,ha már a nagyobbik testvért a név választásból is kihagyják.Egy család nem csak anyából és apából áll neki is egy életre adtok egy testvért,ha nem is adja valaki azt a nevet amit a gyerek felvetett nem lett kizárva egy "kizárt,van listám 20 éve eldöntöttem a neveket" kijelentéssel.
Nem is kötelező meghallgatni a nevet,a te dolgod hogy mit csinálsz a gyerekeddel és mit engedsz meg neki.
De ne nézz hülyének egy kisgyereket se főleg egy szimpla név választás témában.Ők is fel tudnak sorolni millió egyet amit hallottak már.az,hogy a szülőnek (neked..) tetszik-e vagy sem az már más kérdés.Párod,nagy szülők,te is vetsz fel olyan neveket amire más aki bele szólhat azt mondja majd,hogy kizárt ez nem lehet a kicsi neve.
Nevet választani nem egyszerű,mert legalább addig szól ameddig a gyerek úgy nem dönt,hogy megváltoztatja.Ha nem nyúl hozzá élete végéig.Mindenkit meg kell hallgatni,mert lehet hogy pont a nagy tesó fog a pityukánál meg a 'Dzsásztin'-nál jobb névvel elő állni..! :D
11-es vagyok, ahol a nagyobbik választotta a kicsi nevét.
Nálunk az úgy történt, hogy a férjem az Emília nevet választotta én Alinát mondtam. Nem tudtunk dűlőre jutni és a fiam aki csak 5 éves, előállt az Olívia névvel. Mindhármunknak megtetszett és így lett nekünk egy kis Olíviánk😊
Mi választottuk a bátyámmal mind a három kistesónk nevét. 10/11-13/14-14/15 év korkülönbségek vannak köztünk meg a kicsik között.
Én örülök,hogy mi dönthettünk. Ha jól emlékszem anyukám Annamáriát,Lajost,és Ignácot akart. Na ebből lett Lili,András,és Kornél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!