Sziasztok. A kisfiam jövő héten lesz 4 hònapos , 3250 grammal és 49 centivel született.Az eleje òta nappal kb 2 òrànként eszik 80-120ml tápszert, kivéve délutáni nagy alvásnál, olyankor van hogy 3,5-4 òrára eszik. Ma voltunk védőnéninél , 58,5 centi és 5670 gramm, a súlyát picit kevesellte, szerintem rendben van... Többször mondta, hogy húzzam az etetések közti időt 3-4 òrára. Pròbáltam, de lehetetlen, megtömni nem fogom, sírni hagyni sem az éhségtől.
Most a sokadik ilyen után elbizonytalanodtam, hogy rosszul csinálom. Valòban húznom kéne az időt az etetések közt? Egyébként mosolygòs kiegyensúlyozott baba és éjszaka is 9-7ig alszik.
Nem kell semmit máshogy csinálnod. A gyereked jókat eszik, jókat alszik, jól érzi magát. A védőnő meg hízlalja a kutyáját, ne a te gyereked. Az én védőnőm is állandóan húzogatta a száját, hogy a lányom 400 grammokat hízott csak egy hónapban. 300 a minimum, amit hízniuk kell. Akkor meg? Sosem volt sovány vagy beteg, egyszerűen nem olyan felfújt lufibaba, mint az átlag. Nem tudom miért divat és elvárás úgy felhízlalni a babákat, hogy nem látszanak ki a zsír alól.
2021. ápr. 21. 15:05
2/12 anonim válasza:
Bocsánat, nem akarok megbántani senkit, akinek husi babája van, eszméletlen cukik ők is, de annyira fárasztó már, hogy ha valakinek nem gurul a gyereke, akkor egyből cseszegetve van, meg teszik bele az ideget, hogy jaj valami nem oké...
2021. ápr. 21. 15:07
3/12 anonim válasza:
Egészségére.
2021. ápr. 21. 15:08
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Eddig teljesen magabiztos voltam hogy jòl csinálom és azt éreztem, hogy nem kell változtatnom és ez a legjobb a babámnak de most tényleg bizonytalan vagyok, és ez màr kb a hatodik eset hogy ezzel rágja a fülem....
2021. ápr. 21. 15:14
5/12 A kérdező kommentje:
Azt mondja, hogy megterhelem a pocakját, sosem lesz napirendje és hogy 4 òránként kéne ilyen idősen ennie és kb 150et
2021. ápr. 21. 15:15
6/12 anonim válasza:
Jajaja, úgy kéne, igen... Gondolom nincs egy darab gyereke se. Azok a védőnők vágják állandóan az anyukák fejéhez, hogy a nagykönyv szerint mit, mikor hogyan KELL!! csinálnia egy babának, akiknek nincs gyerekük.
2021. ápr. 21. 15:18
7/12 anonim válasza:
Ha jól olvasom akkor 4 hónapos. A nagykönyv szerint 6 hós korára kellene megdupláznia a súlyát ami nálatok is meglesz, mert gondolom egyenletesen gyarapszik. Nem kell ezen parázni, amíg hízik, jó kedvű, van elég pisis pelus. Az első tanács amit kaptam mikor megszületett a kicsi az volt, hogy amiről a védőnő nem tud abba nem szól bele. Tápszerrel is lehet igény szerint táplálni. Ebbe nem tudott belekötni.
2021. ápr. 21. 15:24
8/12 anonim válasza:
Ne aggódj, akkor is cseszegetve lennél, ha jókat hízna a babád. Az én kisfiam meg az ajánlott gyarapodás felső határán van, rokon -idős - orvos meg már kezdte a “nem akarok beleszólni, de kevesebbet kellene ennie” kezdetűt. 100% anyatejes, mégis hogy adjak kevesebbet? Minden étkezésnél mérjem és pontban 100 grammnál vegyem el, mert... miért is, mikor az egészséges határon belül mozog? Ilyen esetekben mindig megdöbbenek, hogy hogy a fenébe van itt az emberiség, amikor az őskorban a Szavannán szerintem nem volt mérleg, amivel cseszegetni lehetett az anyukákat. Ne foglalkozz vele, egészséges és az a fontos.
2021. ápr. 21. 15:28
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen Mindenkinek, megnyugtattatok!:) Úgy fogom etetni ahogy eddig is.
Kedves 7-es, amiről a védőnő nem tud abba nem szòl bele, ez nagyon tetszik :D Nem tudom ki adta ezt a tanácsot de okos ember :D
2021. ápr. 21. 15:36
10/12 anonim válasza:
Nyugi, jól csinálod! Kislányom 4kg-vak született, 1 évesen lett 8kg. Az védőnő piszkált hogy keveset hízik, az első 4 hónapom rettegés volt emiatt hogy valamit rosszul csinálok, hozzátápláltatni akart 4 hónaposan. (Eszemben sem volt) Hiába szoptattam volna többet,annyit evett amennyit kért, tejem bőven volt, mindig tele volt a pocakja, valahogy mégse ragadtak rá a kilók. Aztán költöztünk,az új védőnő teljesen elégedett volt, amíg boldog, kiegyensúlyozott, érdeklődő, határozottan fejlődik értelmileg addig nem érdekelte mennyi a súlya. Szerencsére a gyerekorvos az elejétől kezdve rendben találta, sőt, meg is jegyezte hogy végre egy normál súlyú kisgyerek. Most 1,5 éves, 9kg, kis duracellnyuszi, semmi baja, csak ilyen alkat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!