Anyukák, hogy tömegközlekedtek kisbabával a buszokon?
Figyelt kérdés
Nem járnék be rendszeresen a városba, csak heti 1-2 alkalommal.
De hogy vesztek jegyet, ha közben babakocsival csak a második ajtón tudtok felszállni? Mi van, ha nem alacsonypadlós a busz, segít valaki felrakni a babakocsit?
Nem hosszú utakról lenne szó, kb. 15 perc a városig, és onnan 15-20 perc tovább másik busszal attól függően, hova mennénk.
Magamra kötöttem tömegközlekedèshez. 1x vagy 2x mentünk csak babakocsival, magas padlós volanbusz+vonathoz lèpcső nem volt leànyàlom. Hordozva simàn ment minden :)
2021. ápr. 15. 09:35
2/9 anonim válasza:
Sosem vittem buszon a gyerekemet amíg babakocsis volt : a kocsinak van kereke, ergo elgurul bárhova. Ha eletbevago buszozni, pláne hetente, akkor bérletet vesz az ember. Amúgy meg felteszed a buszra a kocsit és előre mész jegyet venni. Van aki segít, van aki nem
2021. ápr. 15. 09:36
3/9 anonim válasza:
Én mindig előre veszem a jegyet és tömbben. Szerencsére itt alacsony padlózatú buszok vannak, a hátsó ajtónál szállunk fel és ott van hely a babakocsinak. Le lehet fékezni, így előre tudok menni le kezelni a jegyet. Ha olyan a busz, ott hátul is van jegy kezelő, az még jobb. Olyan is volt, hogy a sofőr addig nem indult el, míg vissza nem mentem a babakocsihoz. De a hordozóval sokkal kényelmesebb utazni, csak eddig a rossz idő miatt nem volt jó opció.
2021. ápr. 15. 09:45
4/9 anonim válasza:
3-as vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy azért veszem előre a jegyet, mert helyi járatos busszal járok. De távolságinál is le lehet fékezni a kocsit, míg megveszed a jegyet, addig a sofőr sem indul el. Vannak viszont olyan buszok, amikben nincs babakocsinak hely, ott a buszban lévő tárolóba lehet berakni a kocsit összecsukva.
2021. ápr. 15. 09:49
5/9 anonim válasza:
Hordozó kendővel magamra kötöttem. 🤷
2021. ápr. 15. 09:50
6/9 anonim válasza:
Csak városon belül közlekedem, de ott simán megy. Jegyet előre tömbben vagy bérlet. De úgy tudom hogy nálunk a helyközi buszokra se lehet már a sofőrnél, aplikáció van rá vagy ha ha állomáson szállsz fel, pénztárnál kell.
Könnyű kocsink van, felteszem egyedül (ezért került sokba), de a legtöbb busz, villamos alacsony padlós.
2021. ápr. 15. 10:54
7/9 anonim válasza:
Hordozó. De most nem merem buszra, vonatra vinni. Ami gáz, mert autó meg nincs :/
2021. ápr. 15. 12:01
8/9 anonim válasza:
Hordozókendő a legpraktikusabb. Szabad a kezed, tudsz kapaszkodni, nem foglaltok nagy helyet stb
2021. ápr. 15. 12:50
9/9 anonim válasza:
Előre megvettem a jegyet. Menetrendben megnéztem mikor jön alacsonypadlós busz, es arra szálltam.
Ha kizárólag csak lépcsős busz jött akkor felkészültem, és cipeltem. Ha segitett valaki annak örültem. Én eleve olyan babakocsit vettem amit meg birtam egyedül emelni mert arra készültem hogy a legtöbb ember nem lesz túl segitőkész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!