Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes járássegítőt venni...

Érdemes járássegítőt venni 10,5 hónapos kislányomnak? Már 6 hónapos korától feláll, bútorok mellett gyönyörűen közlekedik, viszont nem tűri, hogy vezetgessem és úgy sétáljunk.

Figyelt kérdés
Ezért gondoltam, hogy veszek neki névnapjára egy járássegítőt, hátha bátrabban elindul vele. Nem sürgetném a menést, ha nem látnám rajta, hogy akarja, de egyszerűen nem hagyja, hogy segítsek neki benne. Ha ajánljátok, akkor melyik fajtát érdemes beszerezni?
2010. aug. 21. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kéne erőltetni. Attól még, hogy akarja lehet, hogy még nem elég érett rá. Majd ha megérett akkor sikerül majd neki. Semmit nem szabad siettetni.
2010. aug. 21. 12:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy gyereke egydül feláll a bútorok mellett, akkor nincs semmi baja. Vezetgetni meg segiteni nem men szabad. mert azzal csak ártasz a tereszetes fejlödésének - és ez fokozottan érvényes a járássegitöre is. Ha a gyerek is akarna menni, az a legjobb ösztönzés, ha kész lesz rá, akkor magától is elkezdni. A vezetgetés, meg a jásrássegitö megakadályozza, hogy az egyensúlya biztosan kialakuljon - és ezért sokat árt neki.

Hagyd, hogy a saját ütemében haladjon, sokkal jobb, ha akár 14-15 hónaposan indul el egyedül, de akkor biztosan, mintha 12-13 hónaposan megy, mert eröltetve lett.

2010. aug. 21. 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem érdemes. Az is lehet, hogy mire megvennéd, elindul. Néha ezek a dolgok egyik pillanatról a másikra megtörténnek. És akármit is csinál a szülő, úgyis a saját ütemében fog fejlődni a gyerek.
2010. aug. 21. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél, többet árt az ilyesmi mint használ. Az érveket lásd itt: [link]

Viszont kislánynak jó ajándék a mini babakocsi, általában imádják. És ha azt tologatni szeretné, ahhoz egyensúlyoznia kell, mert különben elgurul, szóval az jó gyakorló eszköz, észrevétlenül fejlődik vele.(míg ha kézen fognád és vezetnéd, vagy ilyesmi, akkor rád támaszkodna, nem egyensúlyozna)

2010. aug. 21. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan vegyél járássegítőt,bár nem tudom melyikre gondolsz,arra a tologatósra vagy a babykompra? Nekünk a babykomp nagyon bejött,bár túl sokat nem szabad bennehagyni nehogy megerőltesse a lábát.De addig míg a lányom benne volt tudtam mást is csinálni,addig ő körülöttem járkált. :-) A 10,5 hónapos meg már elég idős a komphoz vagy a járássegítőhöz is.Érdmes minél előbb megvenni,mert ha megtanul járni már nem nagyon akar belemenni.Olyat válassz amiről le lehet venni a játékrészt,így ehet is róla,én mindig a kistálcába szórtam valamit,ő meg onnan csipegetett.A kiságyba nem jó egyedül hagyni mert elesik és megüti magát,míg a komp biztonságos,az újabbakon felborulásgátló van,így a küszöbben se esik el ha nekiszalad.Az se igaz hogy így nem akar megtanulni önállóan menni a gyerek,az enyém 1 évesen elindult.Összefoglalva én vettem és nem bántam meg! :-)
2010. aug. 21. 13:22
 6/7 fotucsok ***** válasza:
Az én kisfiam 9 hósan állt fel, most 15 hónapos és most kezd sétálgatni. 8-10 lépés, azután puff. 6 hónapig mászott, azaz még most is, de nincs ezzel semmi baj. Szerintem ne erőltesd, még korai, és a vezetgetést meg az orvosok kifejezetten nem javasolják, mert gátolja az egyensúlyérzék kialakulását és az önálló járást. Szóval okos kislányod van, és hagyd, majd ő egyedül megoldja. Sokkal nagyobb lesz a sikerélmény!
2010. aug. 21. 14:24
 7/7 anonim ***** válasza:
csak fékezöset,mert a többi nagyon elgurul
2010. aug. 21. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!