Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem alszik? Ti hogy...

Miért nem alszik? Ti hogy oldjátok meg az éjjeleket?

Figyelt kérdés
Két hetes a babánk és kicsit aggaszt, hogy evés után nagyon nehéz visszaaltatni. Van hogy öt és fél órát képes "szenvedni" pedig már alig bír fent maradni. Igény szerint szoptatom.
2008. dec. 4. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is próbáltam igény szerint szoptatni, de nem vált be. Folyton fájt a hasa, nyűgös volt a babám. Nálunk a 3 órai szopikkal normalizálódott a helyzet.
2008. dec. 4. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

hát ez így volt nálunk is."kinőtte"

1hónapos korára kb.

kitartás

sok boldogságot

4hónapos kisfiú anyukája

2008. dec. 4. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Én nappal keltettem, éjszaka pedig néma csendben, sötétben etettem, pelust is csak akkor cseréltem, ha muszáj volt, így ahogy visszatettem, azonnal el is aludt. Nappal 3 óránként etettem, ha aludt, akkor felkeltettem, így csak egyszer kelt éjszaka, 6 hetesen egyszer sem.
2008. dec. 4. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is nehéz volt a helyzet az elején,egész éjjel sirt a kislányom.Én 3 óránként etetem,éjjel csak ha felébred.Ugy "szoktattam" le a sirásrol,h sötét szobában szoptattam,nincs böfi utána,pelus csere csak ha muszáj.És 10 perc sirás után bealudt.Most 2 hónapos és este 8tól hajnali 5ig alszik,de már 4 hetes kora óta.Meg kellett tanulnia egyedül is elaludni,mert ha most nem,késönbb nehezebb sokkal.Remélem tudtam segiteni.
2008. dec. 5. 09:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Sokat vitatott suttogónak igaza van abban, hogy az evés után játék jön. Nappal. Az sti órákban persze nem ez a helyzet, ott ki kell alakítani egy olyan rendszert amihez a baba tartja magát: masszázs-fürdés-evés-álom előtti percek-alvás. Van amikor túlpörögnek és nagyon nehéz elaltatni őket, két hetesen még sajna ez így lehet akár egy hónapig is, de megszokja a rendszert. Van akinél a túlpörgést nehéz leállítani, mert már azért nem tud elaludni, mert a holtponton túl van. A fáradtságnak 3 fázis van, szintén a suttogó szerint, de ezt én is megfigyeltem: 1. ásítás, 2. réveteg tekintet, 3. félálom, fejelbillenés. Ezeket kell elkapni, és akár már az első jelnél a kiságyba dugni.
2008. dec. 5. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!