Melyik nevet választanátok egy kisfiúnak?
Sziasztok!
A párommal nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon neveket illetően.
Ami rajta van a listánkon:
Botond (Boti), Boldizsár (Boldi), Zsolt(Zsolti, Zsola), Gergő, Tivadar (Teó,Tivi), Csongor (Csongi), Bendegúz, Áron, Mirkó, Ádám,Dénes.
Direkt nem írom, melyik tetszik nekem és neki:D ( A vezetéknév a 2020-as adatok alapján az első gyakoriságú hazánkban)
Köszönöm szépen ha leírjátok a véleményeteket. :)
OFF: Mi konkrétan úgy választottunk nevet a babának, hogy végigolvastuk az utóneveket A-Z-ig és először kizártuk azokat, ami szóba se jöhet. Ezután felírtuk azokat, amelyik tetszett az egyiküknek, és a másiknak belefért legalább az "elmegy" kategóriába. Nem győzködtük egymást, ha a másik kapásból rávágta, hogy nem, akkor fel se írtuk. Utána a még mindig hosszú listáról próbálgattuk a vezetéknévvel kimondani, hogy nem ad-e ki vmi más szót (volt ilyen is), mennyire gördülékeny, hogy hangzik együtt, milyen lenne becézve stb. A maradék 3-4 közül pedig végül jelentés alapján választottunk. Csak nálunk a női nevekkel volt gond. De próbáljátok meg ti is így, ha nehezen megy a döntés.
Továbbá nálunk nem volt, de van akinél az is szempont hogy mennyire ritka vagy éppen gyakori, magyaros vagy nemzetközi legyen, milyen közel lenne a névnapja a születésnapjához vagy más ünnephez. Pl. a felsoroltakból az Ádám névnapja Szentestére esik.
ON:
A listáról, ami szerintem borzasztó: Bendegúz, Boldizsár, Mirkó.
Vállalható, de nekem nem tetszik: Botond, Csongor, Tivadar.
Tetszik: Áron, Ádám, Dénes, Gergő, Zsolt.
Azt hiszem, én az Áront választanám.
Mivel az en fiam Botond és mi is Botinak hívjuk, ezért értelem szeruen nekem az tetszik a legjobban.
De tetszik meg: igazából újraolvastam és mindegyik 😁 de mondjuk ha ezekből kene elnevezni a második fiamat, akkor Áron lenne vagy Gergő (amúgy Koppány lenne ha lenne második fiunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!