Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi ideig kell/lehet...

Mennyi ideig kell/lehet használni az etetőszéket?

Figyelt kérdés

Most tervezünk venni egyet, de nem tudom, mennyi pénzt áldozzak rá, és meddig fogjuk használni. Nincs étkezős konyhánk, a nappaliban szoktunk enni a kanapén. De azért szeretném, ha a gyerkőcnek lenne egy jó kis helye erre. Azt sem tudom, ilyenkor mennyire "maszatol" a baba, hány méteres sugarú körben lesz minden kajás...

Ti milyet és hogyan használjátok?

2008. dec. 4. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsémnek olyan etetőszéke van, ami fából van, egy kis asztal és rajta a szék. Amikor nagyobb a baba akkor tudja külön is használni, amikor kicsi akkor egymásra kell rakni és egy szuper etetőszék. A CORA-ba lehet is kapni. Most 7 éves de még mindig használja.
2008. dec. 4. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

A magas etetőszéket kb. 2 éves koráig, utána már tud ülni széken is, legfeljebb egy párna a feneke alá. Az hogy mennyire maszatol, a gyerektől is függ, meg tőled is. Vannak nagyon aktív babák, akik szívesen dobálják az ételt, de attól is függ, hogy te mennyire hagyod neki.

Viszont ha egyáltalán nem esztek rendes asztalnál, akkor később gondok lesznek. Egyrészt egy kicsi gyerek nem igazán tud kanapén ülve, egyik kezében tányért fogva enni, nagyobb korában is maszatolni fog, és a kanapé is maszatos lesz, azon kívül honnan fogja megtanulni, hogyan kell az asztalnál enni? Mert csak a szülők példájából tudja. Nekem se "étkezős" konyhám van, csak egy pici lyuk, de egy kicsi asztal azért befér, ahová 2-3 ember le tud ülni.

2008. dec. 4. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem másfél éves és abban eszik.Arra figyelj mindenképp vásárláskor, hogy legyen benne szíjj, ne tudjon kicsúszni belőle, és hogy lemosható legyen az ülőkerész meg a tálca.
2008. dec. 4. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi kaptunk egy etetőszéket ismerősöktől. Én ott kezdtem el etetni, mikor kezdtem a hozzátáplálást, ugye napi egyszer akkor még. Aztán ahogy bejött még egy étkezés, az általában gyümi volt délután és akkor az ölemben etettem. Aztán valahogy átszoktam szépen lassan az ölembe való etetésre, nekem jobban kézre esett.

Aztán mikor már akkora volt, és láttam hogy igényli leültettem az asztalunkhoz. Persze támlás szék és vhogy mintha rá tervezték volna, pont az ő magassága volt. Azóta is így eszik. Ha enni készülünk ő már húzza ki a széket és mostmár kéredzkedik fel. Tudja hogy ott kell enni.

A múltkor volt valami film és mondtam neki hogy vigyük be, mert anya meg akarja nézni. Olyan furcsán nézett rám, hogy most mi van. Így gyorsan megette kint, aztán mentünk be és néztem a film fenálló részét.

Már kezdem megszokni, hogy a film egyes részeit nem látom! :)

De fontosabb hogy ő a helyes étkezési szokást tanulja meg. A bölcsibe, oviba is úgy fognak enni, muszáj hogy azt szokja meg mert különben nagyon fog szenvedni.

A másik pedig hogy ezt fogja egész életében követni amit te most átadsz neki. Lehet majd fiatalon külön nem, de amint lesz gyereke az első dolog ösztönösen az lesz amit át fog adni amit tőled tanult, látott, amit belé neveltél!

Úgyhogy mutassatok példát, szerezzetek be egy asztalt és egyetek együtt az asztalnál vele, ha veszel is etetőszéket told oda az asztalotokhoz. Ő is fogja élvezni a társaságotokat, és mire asztalhoz ültetheted megszokja hogy ez a helyes.

Én pont a múltkoriban gondolkodtam el ezen, hogy milyen fontos hogy a gyerek mit lát! El sem hinnénk!

2008. dec. 4. 18:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Már gondolkodtam az asztalon, tudom, hogy kell(ene), de még nem tudom, hová teszem, sehová sem fér egyenlőre... Arra gondoltam, hogy legyen-e állítható a magassága, vagy felesleges? Viszitek-e magatokkal, ha mentek pl. mamához, barátnőhöz, vagy nyaralásnál?
2008. dec. 4. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:
A miénk Top Rider márkájú,a magassága több pozícióban állítható és 3 poz.ban dönthető a támla.A babám 6.5 hós,és szeret benn ülni(mivel dönthető,nem is árt neki)Napi 2x eszik kanállal,a székben ülve.Én most fogk egy asztalra rakhatót venni-nagyon kényelmes,és szép,igaz,nem olcsó-pont azért,mert ez nagy ahhoz,h mindenhova magammal vigyem(nagyszülők,barátok,nyaralás stb.)De ez egyénfüggő,van aki cipeli.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 5. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!