Első cipő vásárlása, merre induljak? Kislányom 10 hós, már lépegetünk.
ezek kocsicipők járni még nem tudó babának vagy ha nagyon muszáj akkor szobába otthonra.
első cipőnek rugalmas talpu bőrcipő kell.
Deichmannba menjetek be és elefanten v. bobbi shoes-t nézzétek meg.
ne a neten vedd mert mindenképp rá kell próbálni a lábára!!!!
én most vettem meg az első szandinkat. Nem lehet tutit mondani, mert mindenki mindent mond. Amiket vegyél fontolóra:
* szeretnél-e bele harántemelőt, supináltat vagy sima talpút (a supinált gyógycipő, a harántemelő pedig segíthet megelőzni a lúdtalpat, de erre nagyon okosan egy eladó ezt mondta: lehet h. sántítani fogunk néhány év múlva, de ezért még nem kezdünk el már most bottal járni ---- szóval én a sima talp v. max nagyon picike harántemelő mellett döntöttem)
* a bokáját mindenképpen stabilan kell tartania, kemény kérgű cipő kell - ezért nem jók a puha talpú kocsicipők!
* a talpa legyen-e kemény, hajlékony vagy épp teljesen puha (textil). Szerintem legyen hajlékony. Meg fogod látni, a babád nem fog tudni tipegni a merev cipőben.
Szerintem menj el egy boltba ahol többféle márka van és a babád lábán nézd meg őket, melyikben hogyan tud tipegni. Mi végül a Falcon 2 csatt+1 tépőzáras szandit vettük meg.
"Úgy tudom, hogy az a jó gyerekcipő, ami tartja a gyermek bokáját. Nem így van?
Egy merev talpú cipőben még mindig jobb, ha a cipő tartja a bokát, mintha nem. A puha talpú cipőkben azonban a láb minden porcikája részt vesz a járásban, így nincs szükség arra - sőt kifejezetten káros - ha szelektíven terhet veszünk le a bokáról. Pont ez a koncepció lényege: a láb akkor lesz egészséges, ha megedződik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!