Moshatom majd a babaruhait a mienkel? Az elso par hetben, hogy birtatok a hazimunkat megcsinalni?
Mosas: A mienket is senzitivvel mosom, öblitem, mert börallergiam van a többire. Ezért gondoltam, hogy mehetne a mienkel, persze nem apa munkasruhaival.
Hazimunka: az elsö ket hetben lesz apa itthon, elötte és utanna se lesz segitsegem. Megoldhato altalaban? Anya majd jön, de nem tudni mikor,mertha nem a kiirtkor szülök akkor szivas :-) (külf?ld) nov.8ra vagyok kiirva!
M?g 1: A rugdalozo al? kell body is, ha hozzuk haza, vagy elég a rugdalozo és egy kispléd+ a vékonysapka? Tavaly 30fok volt nov.ben.
28 (30) hetes kismama!
hát nyilván nem a munkásruhával de én akkor se javaslom... inkább külön.
ha alapul veszed mondjuk elmész sétálni leülsz a padra aztán hazaérve bedobod a gépbe a gyerek ruhájával együtt ... inkább ne!
segitséggel megolható de segitség nélkül is.
csak az alapokat kell megcsinálni.
azt javaslom hogy mindig mosogass el mindig egy pohár ha van egy tányért a reggeli után és akkor nem gyülik fel.
hetente egyszer felmosni és naponta- kétnaponta felsöpörni v. porszivózni.
a babák hőérzete még nem olyan fejlett lehet hogy Te egy pólóban jössz haza a kórházból neki kell egy vékony body a rugi alá mindenképp és sapka is. esetleg takaró nem kell.
ha a tarkója meleg akkor biztosan nem fázik.
Szia!
A mosás része majd a Babád bőrétől függ!Nálunk soha egy kiütése nem volt,nem is hámlott le a bőre,de így is 3 hós koráig külön mostam és vasaltam mindenét!Azóta is csak az enyémekkel mosom együtt,mert apa Vadász és erdész,így a fás/erdős ruhái mindig külön vannak!Nem is vasalok azóta,de tényleg bármit használhatok a bőrére gyönyörű kreol bőre lett a lányomnak,egyáltalán nem érzékeny!
Hát a házimunka...az nálunk mindig úgy volt hogy anyósom jött én meg gyorsan megcsináltam,de amúgy lehett vlna ketten a lányommal is,mert nem fél a porszívótól!De az élső 4 hétben 2* porszívóztunk csak,mert szinte 24 órában szopizott!Utána meg mikor aludt akkor inkább felsepertem (ugye az csendes) és felmostam!A többi meg csendes munka azt tudod mikor alszik!De kb 6 hét után lesz egyszerűbb az élet! :)Nálunk a hordozókendő jött nagyon jól,mert akkor volt két kezem ő meg jókat aludt benne!A kaját meg hordjátok szerintem az elején valahonnan,főleg ha "csak" a férjed lesz veled otthon!
Szerintem mindenképp kell a rugi alá body, akárhány fok van,mert nekik még nem jó a hőháztartásuk!A body nekik a fehérnemű,én mindig adok rá,mondjuk mostanában csak azt,de a kis felsőtestéhez minidg az ér hozzá!
Könnyű szülést,és kevés nehézséget a babázásban és nagyon sok boldog pillanatot kívánok!
8,5 hós kiscsaj a
Előző vagyok!
Anyuja ez lemaradt!
Szerintem kell a kispléd is legalább 1 rétegben,sapi pedig mindenképp!
De szép helyen lakhattok,ha novemberben 28-30 fok van! :)
És nem aggódj,amúgy minden kialakul pár hét alatt!Nyugalom,úgyis ő lesz az első!Aztán meg minden helyre áll!Lesz újra ritmus!
Köszi lŕnyok! :-) Most külön mosom, mert sok van (kaptuk) de külön valogatva, pl. 56os az nem sok egyenlöre. Meg ugye mekkora lesz egyaltalan születeskor! Nemis tudom mit vegyek még, van minden pŕr db, de nincs 7-8db semmiböl. Még 3 56os bodyt gondoltam, azt majd meglatjuk. :-) Jo a rövidujju body a rugdalozo ala? Mert itt ujjatlant meg nem lattam, de akkor küldetek ki, vagy nemis tudom. Jajj, csajok, eletemben nem paraztam ennyit, mint most.
Ja, bebyhordozot mikortol lehet hasznalni? Meg a sport babakocsit? Mert a 3-4funkcios itt több szaz euro, meg nem is birnam levinni.
Korzikan elünk :-) Tényleg gyönyörü.
Carmen: Te hogy vagy? Nekem is volt tavaly missed abbom, hŕt pŕr hétig zombi voltam. Voltal mar kontrollon, minden ok? Szivböl sajnalom, hogy Te is ŕtélted! Jo fej vagy, szeretem olvasni az irasaid, csak neha olyan kimert vagy szomoru, nemis tudom!
3 hós kislányom ruháit mindig külön mosom, ezen egy jó ideig még nem akarok változtatni...
Első babásként nekem sem ment könnyen az első néhány hét. Egy hét kórház után a gyereket már segítség nélkül el tudtam látni, anyósom hozott kaját hétközben, hétvégén anyukám főzött ránk. Kórház után egy hétig a férjem volt itthon, ő csinálta az első hetekben az összes házimunkát, én max. betettem egy mosást a gépbe, esetleg kiteregettem, néha elmosogattam... többre nem is futotta, szinte egész nap szoptattam vagy a gyerekkel foglalkoztam, illetve aludtam, mikor a babó.
Szerintem is adj rá body-t a rugi alá, hiszen újszülöttről van szó, de egy vékonyabb pamutpléd elég lesz, azért nem kell megfőnie a babónak. Satyesz mindenképp kell, nap és szél ellen is véd...
Minden jót!
Mosás:
6 hós koráig mostam külön a ruhákat, azóta egybe az enyémmel.
Házimunka:
Az elején nehéz lesz, de belejössz, majd kitapasztalod mit hogy csinálj
Ruha:
Téli a kislányom, de ha 30 fok lesz, akkor is rugi, alatta body, vékony cérnasapi...aztán majd meglátod, hogy be kell-e még takarni vagy sem. inkább melege legyen, mint fázzon....hisz az anyaméh is jó meleg neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!