Hogy szoktassam a szobájában lévő kiságyába?
8 hónapos a fiam és velünk alszik egy szobában. Vagy mellettem babafészekben, vagy az ágyhoz tolt babaöbölben. Nagyon nyugtalanul alszik, én pedig minden forgására megébredek.
Szeretnénk átszoktatni a saját szobájába, de mióta egyáltalán a gondolata felmerült még rosszabb lett a kicsi alvása.
Éjszaka van, hogy 2 órán keresztül a cumit dugdosom vissza a szájába, mert kiköpi és elkezd sírni. Le kellene szoktatni a cumiról, de hogy csináljam? Ha nem adom oda neki alváshoz, akkor nem alszik el csak egyre keservesebben sír.
A másik, hogy ha éjjel megébred rám mászik a babafészekből és úgy alszik tovább. Ez szerintetek lehet a szeparációs szorongás miatt? Akkor ez el fog múlni?
Sírni hagyni nem akarom. Ha van ötlet/tapasztalat és megosztjátok velem azt megköszönöm.
Leírom, hogy mi hogy csináltuk. Születésétől velünk aludt egy szobában, kiságyban. Majd volt olyan, hogy mellettünk, köztünk. Végül az javított szignifikánsan az alvásán, hogy az ágyunk mellé költöztettem egy 90*200as matracra. Oda le tudtam menni szoptatni, mikor visszaaludt, vissza tudtam menni a saját ágyunkba. Kb 10,5 hónapos volt mikor észrevettük, hogy valószínűleg mi ébresztjük a forgolódásunkkal. Ekkora mi átköltöztünk az ő szobájába egy matracra, őt meg hagytuk a mi hálónkban a helyén, a matracán. Az éjszakai kelések leredukálódtak 1-2re. Mikor láttuk, hogy ez működik, megvettük az új ágyát, egy Ikea Kura ágyat kapott, kis átalakítással (ha érdekel keress rá hogy ikea kura montessori hack). Ez kb 11-11,5 hónapos korában volt. Első pár nap csak játszottunk benne, megtanítottuk hol kell ki-bemenni. Majd a harmadik éjszakától ott alszik. Most ha úgy van, csak a fogzás zavarja meg. De ha minden kerek akkor max 1 keléssel átvészeljük az éjszakát.
A 8 hónapos korba tényleg lehet szeparációs szorongás, azt túl kell élni.
Köszönöm a hasznos válaszokat.
Utolsó, világít a cumija, de ő sajnos nem keresi, olyan mintha álmában sírba utána. Nem is nyitja ki a szemét, csak hüppög, ha kiesik.
Nappal már a saját szobájában próbáljuk altatni kb 2 hete.
Nálunk az volt a probléma, hogy mindig nekikoccant a kiságy rácsának és megébredt.+A cumi.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem szivacsot a járókájába, onnantól nem ébredt meg,abban alszik a mai napig,nagyon szereti.Normális kiságyról hallani sem akar.+ Tettem vagy 3 cumit a járókába,hátha megtalálja valamelyiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!