Miért akar mindenki már 3-4 hónaposan gyümölcsöt adni?
Ezek előtt, mikor mi gyerekek voltunk, az volt a szokás, "a csapbóli is az folyt" hogy 3 hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást.
Akkor még nem voltak ilyen speckós tápszerek, ezért gyümölccsel, főtt étellel kezdték el etetni a babákat.
Pár éve az jött be, hogy ameddig csak lehet, anyatejjel táplálják a babákat, még csak vizet vagy teát se adjanak a gyereknek, a cumisüveget pedig fel se ismerje!
Kinek melyik elv a szinpatikusabb, a védőnőtől, háziorvostól, szülőtől milyen tanácsot kap, azt követve melyik elvet alkalmazza az ő dolga.
Én három hónapos koromtól kezdve kaptam tejbe grízt, gyümölcsöt, fél évesen már abárolt szalonnát ettem kenyérrel, s semmire sem lettem alergiás, soha semmi bajom nem volt, mint a családban nálunk az összes gyereknek, s a külföldön élő rokonaink is ugyan így etetik a gyermekeiket.
Én ezt látom, ezt vallom hogy bevált/ beválik,én is így fogom a babámat etetni.
Mi még csak 3 hósak vagyunk, tejcsi van elég, de 4,5-5 hónaposan én elkezdek majd almát adni picurinak. Csupán csak egy pár falatot, de szokja meg az új ízt és ami nem elhanyagolható: a kanalat. Sok anyukától hallom, hogy 7-8 hónaposan egyszerűen nem kar kanálból ételt elfogadni a babó. Azt gondolom, hogy ha 5 hónaposan naponat kétszer pár falatot eszik, de nem váltok ki egy teljes evést, attól baja nem lehet. Valamint a vitamin háztartásuk is kezd kiürülni, úgyhogy talán tényleg nem árt a KEVÉS gyümi.És szerintem az sem véletlen, hogy az emésztőrendszerük 3 hónapos korra alakul ki. Az evolúcióhoz tuti nics köze a nagyinak. :)
Kövezzetek meg, de én így látom.
Szia! Mi még csak 2 hetsek vagyunk, de a dokink már mondta, hogy 2 hós kora körül kezdjük az első gyümölcslével... NAgyot néztem, mert én a kis naiv, tapasztalatlan, sose volt csecsemő a közelébe, azt hittem, hogy a kisbaba anyatejet iszik nem gyümölcslevet.... ami van is anyának szerencsére.
Meg is kérdeztem, hogy miért is....?? Hát azért anyuka, mert később majd amikor mindent hirtelen akarunk adni neki, mert itt az idő, akkor nem fog megenni semmit....
Hmmmm.....
Hát nem tudom, hogy alakul, de ha lesz elég tejcsi akkor is, akkor csak lehet "megkóstoljuk" a dolgot és elfelejtjük. VAgyis volt is meg nem is.
Azt vettem észre, hogy van a gyereknevelést érintő kérdésekben MINDIG 2 változat: egy penészes-hagyományos, rákényszerítós, anyáink ahogy csinálták verzió, meg egy hipermodern-babacentrikus, anyarabszolgás. És van egy NAGY NAGY verseny, ami ott kezdődik, hogy ki mennyi idő alatt esik teherbe, mennyit hízik, milyen vitamint szed, mennyibe kerül a dokija, hogyan szül, van-e teje, mennyit hízott a baba, és mit eszik már a baba.....
Lehet, hogy minden kisbaba és anyuka más, és mindenkinek más jön be. A régiek, akik adtak gyümölcslét csak felneveletek egy generációt, lehet nem kellene őket lehülyézni. Az újak meg hozzájárulnak felfogásukkal ahhoz, hogy a szoptatást minél tovább átélje anya és baba. Lehet a megoldás valahol a kettő közt van, kompromisszumokat kötve, a baba igényei szerint kialakítva, félúton...??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!