A pizsama hamiban rendes tej van?
Vettem kislányomnak kakaós pizsama hamit. Az összetevők között nagy részben szerepel a sovány tej. Ez olyan mintha rendes tejet adtam volna neki?
Tápszerben, tejpépben stb a dobozon fel van tűntetve, hogy átalakitott formában van benne.
Kicsit osszezavarodtam, hogy akkor miért mondják, hogy 1 éves kora előtt ne adjunk tejet.
Egyébként 9 hónapos.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem igen, tejjel es tejszinnel keszul.
Es alapjaiban baromi egeszsegtelen, mert tele van cukorral. 15 g egy poharnyiban (200 ml-ben). Egy felnott maximalis cukorfogyasztasa 30 g kellene, hogy legyen, maximalisan. Te egyetlen poharnyi trutyiban a 9 honaposodba ontod a felnott adag felet, cukorbol.
A kakao pedig elenkitoszerkent is funkcionalhat, nezz utana (szoval legalabb ne lefekves elott add neki, ha mar adod)
Azt is mondják, hogy ne adj cukrot 3 éves korig, aztán gyakorlatilag az összes gyerekkeksz tele van cukorral. A te felelősséged, hogy betartod-e az ajánlásokat, a gyártók meg mindent megtesznek, hogy elhitessék veled, hogy az ajánlás hülyeség.
9 hónaposnak én se adnék még ilyet, ha már adnék neki bármit is, akkor is inkább zsíros tejet, sovány tejet szintén ovis koráig nem kapna. Egy ilyen pici babának még full felesleges ilyesmit adni, nem is értem.
Úristen cukor van benne !!! Most mi lesz ???
Tudtátok hogy a cukor természetes dolog? A minden mentes, mindent is helyettesítő mesterséges szarok viszont nem!
Legyen már eszetek.
#4 az arzén is természetes, mégsem adok a gyerekemnek.
Amúgy a hozzáadott cukorral van probléma, ami üres kalóriával turbózza fel az ételt, így kevesebbet eszik belőle, miközben deszenzitivizálja a gyereket a natúr(abb) ízekre. Vagyis később majd nem fogja megenni a párolt brokkolit, mert az nem olyan édes, anyuka meg pánikba esik, hogy nem eszik a gyerek, csak Dörmit és akkor csak azt adja neki kilószám.
+1
Teljesen igazad van. A hozzáadott cukorral van probléma.
Igy van. A hozzaadott cukor, es a mesterseges cukorpotlok is artalmasak, es nem csak a leendo fogaknak. Es, ha a gyerek hozzaszokik, hogy mindent agyonedesitve "kell" enni, akkor tenyleg utalni fogja a natur izu eteleket - meg akkor is, ha az termeszetesen edes, mint pl. a zoldborso vagy a kukorica, vagy az alma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!