Üvölt! De már nem tudom mit tegyek! Orvosnál voltunk semmi gond! De ahogy bele rakom a kiságyba meg olyan szintű sirásba kezd, hogy igen azt kell mondanom üvölt! Egy hete volt hogy vissza szoktattam a kiságyba minden rendben volt, most mi lehet?
nem olvastam a válaszokat, nem tudom írt-e már valaki valami hasznosat, nálunk sajna ugyanez volt a helyzet... mindent kipróbáltunk és azt kell mondjam, egyetlen egy dolog vált be: hagytuk. kiüvöltötte magát, kiadta a feszültségét és elaludt, pár nap alatt megszokta. aztán ha újra sokáig altatgattuk kézben, megint visszaszokott és újra hagyni kellett... éjszaka sajnos a mai napig még mindig többször felkel (kétóránként) pedig már egy éves, mégsem szokott le róla magától, annak ellenére, hogy az elalvás már régen nem gond.
éjszaka még nem hagytuk sírni, szerintem ez is akkor szűnne meg, ha hagynánk, csak erre még nem bírom rávenni magam, de már közeleg az a pont, hogy nem bírom tovább...
előző vagyok, most olvastam vissza a válaszokat, látom megint le leszek majd pontozva ezek szerint... na mindegy..
persze egy ideális világban nem kellene a gyereket sírni hagyni (most sem kell, mindenki azt csinál amit akar, csak mivel feltetted a kérdést, gondolom minden mást már kipróbáltál) én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy minden tiszteletem Ransburg Jenőé, biztos sokat ért a témához, de az én gyerekemnél például egyáltalán nem működött az, hogy magunkhoz vesszük. még többször felkelt, ugyanannyit sírt, és egyikünk sem aludt semmit...
szóval egy módszert sem lehet készpénznek venni, valamely gyereknél ez, másnál más válik be, mindenkinek magának kell kitapasztalni.
Azt a mai napig hülyeségnek tartom, hogy emiatt idegi károsodást szenvedne a fiam (aki láthatólag, imád és kötődik hozzám), plusz én is nagyon jó kapcsolatban vagyok anyuval, nincs idegi problémám, stb, pedig ő is hagyott sírni, mert máshogy nem tudott elaltani...
Szóval nem kell a babát amiatt sírni hagyni, mert azt mondják,ha te nem akarod, viszont belehalni a fáradtságba sem kell, azért mert nem mered letenni az üvöltő gyereket. ne félj nem lesz semmiféle lelki baja attól ha sír 10 percet elalvás előtt.
Minek tetted be közétek ?
Ez teljesen kiborító ,hogy így meg úgy nem alszik a helyén ,akkor minek kellett odaszoktatni közétek ???????
Gondolom, hogy kétségbe vagy esve, mert mindenki mást mondd..
Sajnos a gyerekneveléshez mindenki nagyon ért.A kisbabád veled szeretne lenni, rád vam szüksége.Nem kell "megtanítani" aludni, nem állat, hogy idomítani kelljen.A testközelség a biztonságos kötődés kialakításában is szerepet játszik.Nem szeretnék senkivel vitába szállni.De neked azt tanácsolom(ha élsz vele), hogy csak a gyermekedre halgass.Te és csakis te tudhatod, mire van szüksége.Ha rád van szüksége és neked ez nem teher egy percig se legyen bűntudatod miatta, hogy felveszed, veled alszik stb.
Minden gyermek más, mi sem vagyunk egyformák van aki elvan a kiságyban(magátol!), de a legtobbuk igényli a közelséget.Egyébként a sirni hagyott babák, egy ido után azért nem sirnak, mert tudják, hogy nem elérheto a kornyezetuk, nem siet a segitségukre, ezért, csak akkor jeleznek ha feltétlenul muszáj, kozben pedig a stresszszintjuk megegyezik egy siro babáéval:(
Én hordozom a féllévesemet háton(kendoben, csatos hordozoban(nem kenguru!))
Nagyon sokat vagyunk igy, nekem kényelmes, nem teher, o is elégedett nyugodt baba.Egyutt alszunk.Szinte sosem sir és nem azért mert beidomitottam, hanem mert biztonságban érzi magát(ugyanakkor igényli az egyedullétet is néha)
Ha érdekel, ajánlok egy nagyon hasznos könyvet, a címe:Dr. Büki Andrea:Ölelj át, a kötődő nevelésrol szol.De ha gondolod irhatsz privit is, szivesen válaszolok rá.Az itteni válaszokból meg szelektálj!;)
K
Szerintem amennyit csak tudtok legyetek levegőn. Az én kisfiamnál szemmel látható mikor mennyit volt levegőn. Ha aznap valami oknál fogva nem tudtunk kimenni, akkor éjjel felébred sír. Ha levegőzünk, sokkal jobb az éjszaka.
Vagy esetleg próbáljátok meg az ágyat máshova tenni, hátha ott jobban érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!