Ha 3 hónapos korban vették észre, hogy elfeküdte a baba a fejét, az helyre jöhet még?
Most 3 hónapos a kislányom. Soha nem tudott másképp aludni csak háton. Gondoltam a laposfejűség elleni párnára az elején, de mivel bukós baba, a védőnő lebeszélt róla. Azt mondta hogy megfulladna alvás közben ha bukik.
Viszont most vettem észre hogy a hatalmas haja alatt nem látszott eddig hogy egyik oldalon lapos lett a feje. Mindig csak egy oldalon alszik hiába fordítom át a fejét.
Kiküszöbölhető még a probléma ilyen korban?
Vettem neki lyukas párnát de azon is elfordítja, így elkezdtem hason altatni, nagyobb meló mert legtöbbször felkel ahogy le akarom rakni de kitartó vagyok.
Vagy a hason alvás nem megoldás?
Először is a dokival vagy a védőnővel beszélnék hogy miért nem fordítja a másik oldalra a fejét.
3 hónapos koráig minden alkalommal megkérdeztek hogy fordítja-e mindkét irányba mert ha nem akkor devenyeshez kellett volna menni
Természetesen ki lett derítve miért van kedvenc oldala. Feszes az izma. Gyógytornászhoz fogunk járni. De ezt is úgy vették észre hogy bekerült a baba a kórházba. Én hiába mondtam a gyermekorvosnak és a védőnőnek hogy hátra vágja a kezeit hason, azt mondták nem baj....
Szóval akkor helyre jöhet még.
Az jó ötlet hogy hason altatom innentől? Mert háton párnával is a kedvenc oldalára fordul csak.
Ahhoz képest hogy bukós.. 🙄Tilos bukós babát hanyatt letenni evés után. Pontosan is így fulladhat meg.
Refluxos a 3.gyerekem 7 hetes.. Mindig hason vagy oldalt fekszik forgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!