Mikor és mivel érdemes elkezdeni a babakelengye vásárlást?
16 hetes vagyok, első terhesség. Van egy szép hosszú bevásárlólistám a babának, de nem tudom mikor és mivel érdemes elkezdeni a begyűjtést. Nyilván nem egyszerre akarok mindent, inkább beosztanám hétvégékre a körutakat, hogy szép lassan gyűljenek a dolgok. Arra gondoltam, hogy kicsi dolgokkal kezdem, mint cumik, ruhák és fokozatosan haladok a komolyabb, nagyobb dolgok felé, a legutolsó a kiságy.
Ti hanyadik héten kezdtétek el a vásárlást? Nekem még korai lenne elkezdeni járni a boltokat?
Hányadik hétre érdemes készen lenni mindennel?
Olyan sorrendben vettem, ahogy épp akciós volt. 😁
Javaslom amúgy, hogy a fő dolgokon (ágy, pelenkázó, babakád, bébiőr) kívül eleinte ne nagyon vásárolj be rögtön az elején, mert nem tudhatod, mi lesz felesleges, mit kaptok esetleg. Ruhákból se kell sok, bár mondják, hogy a legkisebb méretet hamar kinövi, de pl nekem végül olyan pici volt a lányom (39+6-ra, egészségesen, 2900 grammal született), hogy az elején még kb az 56os is nagy volt, azt másfél-2 hónapig hordta. Sok olyan típusú ruha volt, amit rá se adtam, csak csomagban vettem használtan, és a helyet foglalta. Én már sok mindent másképp csinálnék, de első babásként én is bedőltem csomó mindennek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!