Megtanulja a nevét ha folyton becézem, akkor is?
Figyelt kérdés
A lányomat szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor szólítottam a teljes nevén, jellemzően vagy a neve becézve, vagy ami még gyakoribb, az ilyen "Mütyürke" meg "Baba", "Csillagvirág" meg ilyesmi megszólítások, valahogy ezek jönnek a nyelvemre zsigerből. Fél éves, szóval nem gondolom, hogy most már tudnia kéne a nevét, de felmerült bennem, hogy így egyáltalán meg tudja tanulni?
Szoktam mondókázni, azokba néha beleveszem a nevét, ahol lehet, de nem tudom, ezt mennyire tudja így összekötni.
2021. jan. 21. 10:58
1/9 anonim válasza:
Nem fogja, ezt elrontottad. Egész életében Szentirmai Mütyürkét fog mondani bemutatkozáskor. Jobb esetben Csillagvirágot. De amilyen hülye nevek vannak mostanában, a szeme sem fog rebbenni senkinek.
2/9 A kérdező kommentje:
:D :D Köszönöm, ez tetszik :D
2021. jan. 21. 11:08
3/9 anonim válasza:
1 amúgy most gúnyolódsz, de a gyereknek meg kell tanítani a teljes nevét is. Anyukam alsós tanár. Volt egy elsős osztálya, ahol az egyik gyerek azt hitte, hogy Danika a neve. És amikor az volt a feladat, hogy mindenki mutatkozzon be a teljes nevén, sem a vezetéknevét nem tudta, sem azt, hogy Dániel. A többiek meg halálra cikizték szegényt. Szóval időnként azért, főleg ha már nagyobb, nem árt ezeket is tanítgatni. Magától nem fog rájönni.
4/9 anonim válasza:
11 hónapos a lányom. Hallgat a teljes nevére, a becézett nevére, és a három másik becenevére is. Nem tudom, hogy tudja-e, hogy melyik az igazi neve, de mindegyikre odafigyel.
5/9 anonim válasza:
Amikor kisfiam épp tanult beszélni, akkor Andriskának említette önmagát, mert így hívtuk. Aztán óvodás korára szépen megtanítottuk neki, hogy ha megkérdezik hogy hívják, akkor pontosan mit kell mondania.
6/9 anonim válasza:
2 eves van kb 15 beceneve mindegyikre hallagat es ha kerdezed hol van medegyiknel magara mutat. Az elejen mondjuk a leggyakrabban hasznaltra figyelt de ahogy nonek egyre gyorsabban tanulnak meg es szivnak magukba mindent :) nem kell ezt tulgondolni szerintem
7/9 anonim válasza:
Én a lányomat cicázom itthon(mások előtt nem).Ettől függetlenül 2.5 -3 éves kora között már simán tudta a teljes nevét, családnév+ keresztnév.Soha nem mondta ,hogy ő xy cica:D:D Szóval ha a normális nevét megtanítod akkor nem üntyülüm,püntyülümként fog bemutatkozni ebben biztos lehetsz:D
8/9 anonim válasza:
Az én lányom is folytom becézve van, de tudja a saját nevét.
Mostanában magát Izi-nek hívja, Izabella.
Talált magának becenevet. 2 éves
Biztosan tudni fogja de azért mondd el neki a nevét is egy nap többször szerintem.
9/9 anonim válasza:
Szerintem most még mindegy neki, de azért később érdemes megtanítani neki... nekem van egy rokonom, akinek a fia Nokedliként mutatkozott be az oviban, akkor jöttek rá a szülei, hogy ez így nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!