Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez bajt jelezhet?

Ez bajt jelezhet?

Figyelt kérdés
Kisfiam lassan 2 honapos. Ejszaka(vagy nappali alvasnal is elofordult) sokszor arra kelek fel, vagy hallom, hogy nyeldes, valszeg nyeli vissza a feljovo tejet. Van, hogy a textil peluson van egy kis folt reggelre, de olyan is volt, hogy elkezdett oklendezni, kohogni ejszaka, mert rossz helyre ment neki. Olyankor a szivbajt hozza ram es azonnal oldalra forditom/kikapom a kisagybol. Ez normalis bukasnak szamit vagy ez reflux?? Nem szokott nagy mennyiseget hanyni, illetve mindig bufiztetjuk,de megis ez van..
2021. jan. 17. 22:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne oldalra fordítva altatni, kitámasztani összegöngyölt pléddel.

Ez reflux.

Azért jó, ha oldalt fekszik, mert ki tud folyni a szájából. Ez (gyomor)savas tej.

A lányom is refluxos volt.

Nem alszik kiflialakban? Az a reflux jele (hátrafeszíti a fejét). Nekem a doki mondta, hogy ez is attól van.

Esetleg picit megemelni a fejét? Lehet venni refluxpárnát is.

Sokan nem ajánlják az oldalt fektetést a csípő miatt.

Az én lányom így feküdt az állandó reflux miatt, tökéletes a csípője!

Amúgy meg az a legfontosabb, hogy ne fulladjon meg.

2021. jan. 17. 22:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ezt csinalja (ő is 2 hónapos). A doki szerint reflux. Vettem reflux párnát, de nem volt elég magas mert így is nyelt és köhécselt este, aztán alátettem még egy kisebb takarót, hogy még meredekebb legyen és a bal oldalára fektetem (valahol olvastam, hogy a refluxosoknak ez a jó) így mostmár nyugodtak az éjszakák és alszik 6-7 órát egyben. A pelenkázót is meg kellett dönteni, mert folyamatosan jött neki vissza a cucc nem is kevés. Volt, hogy mire vegéztem a pelenkázással öltöztethettem át mert teljesen elázott a ruhája, pedig figyeltem, hogy ne emelgessem nagyon a lábát, meg általában kaja előtt, üres hassal cserélem és mégis dőlt belőle. Ha nagyon gáz a helyzet lehet kapni sűrítő port, amit a tejhez kell keverni és ez megfogja a savat, vagy antireflux tápszert, ha tápszeres.

Egyébként bajt nem jelent amíg csak egy kis nyeldeklésről, köhécselesről, több bukásról van szó, ha véreset hányna az nagy baj, mert már szétmarta a nyelőcsövét. Úgy tudom kinövik 1-1,5 éves korukra. Mindenesetre a dokinak érdemes megemlíteni.

2021. jan. 18. 08:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen... Ez az, hogy neki nem jon fel... vagy ha jon is alig egy kicsike kopes csak vagy a bufivel kikopi.. Szoval nem sok, nem hany, plane nem a fele kaja nem jon ki neki soha. Ezert sem tudom hogy vajon ez igazi reflux vagy csak bukos? Vagy ennek is fokozatai vannak? Jovoheten mindenkepp megemlitem a dokinak... Reflux parnan fekszik tegnaptol es oldalt fektetem, kitamasztom. Nem. Tudom lehet e osszefugges, de szinte minden nap van az orraban trutyi, neha zold is. Eloszor azt hittem nem e nathas, de az caak feltunne? Nem beteg, csak neha trotyog az orra,ki kell porazivoznom neki minden masnap...
2021. jan. 18. 12:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt hivják "csendes" refluxnak. A sav csak a nyelőcsőig megy és vissza.

Az én babámnak is van trutyi az orrában, de már születésétől kezdve. Én is kb két naponta szívom le neki.

Kérdeztem a dokit, de azt mondta, hogy ha 2 óranként kéne szívni neki az sem lenne baj. Azt nem tudom, hogy van e összefüggés.

Előző voltam

2021. jan. 18. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!