Anyatejes,3 és fél hónapos babám 6 napja nem kakilt. Mit
tegyek?
Figyelt kérdés
Minden este 1 hónapos kora óta kapja a Gripe Watert, szopizás közben/megszakítva adom neki. Ez a 6 nap eddig a csúcs, de volt már olyan, hogy 3 napig nem kakilt. Pukizik olyan büdöseket, mint egy felnőtt, meg próbál erőlködni is, de semmi. Bevallom, popsijában mértem neki lázat is, hátha az beindítja a folyamatot, de nem használt. Hallottam ezekről a babateákról, hogy talán segítenek, de csak anyatejes babának adhatok ezekből?
2010. aug. 14. 22:15
1/9 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen és a lázamérő sem hatott. Én glicerines kúpot adtam neki, attól kijött minden. Nem szokott hozzá és csak néhány alkalommal kellett. Elvileg nem probléma, ha ennyi ideig nem kakál, de én azért segítettem neki, mert mindig nagyon kínlódott, de mégsem jött ki.
2010. aug. 14. 22:28
2/9 anonim válasza:
szia! Igen, adhatsz neki, az édeskömény tea jó. Semmi baja nem lesz a teától, hat nap után viszont már a pocija is fájhat attól, ha nem kakil. Én a helyedben elvinném az ügyeletre is, csak hogy hogy nyugodtan aludj.
2010. aug. 14. 22:29
3/9 anonim válasza:
Első vagyok. A második válasz kapcsán jutott eszembe, hogy nekem mondta a védőnő, hogy a kamilla tea is jó ilyenkor, bár nálunk az sem segített. A te dolgod egyébként, de én nem vinném ügyeletre emiatt, anyatejes babáknál ez teljesen normális.
2010. aug. 14. 22:41
4/9 anonim válasza:
második vagyok, a teák és a kúp mellett nekünk a védőnő anno pár csepp frissen facsart narancslevet is javasolt. Igaz, az nálunk már később jött, akkor már nem csak szopizott a fiam. Viszont használt.
2010. aug. 14. 22:45
5/9 anonim válasza:
A glicerines kúphoz hozzászokhat, viszont az eredmény gyors és alapos. Van még a Laevolac szirup, ehhez nem szokhat hozzá. A teák és a hőmérőzés nekünk nem segített. Végül 5 hónapos korában elmúlt a kaki-probléma, pedig még mindig csak anyatejes, nem adtam neki almát, ahogy az orvos javasolta egy hónapja.
2010. aug. 14. 23:01
6/9 anonim válasza:
Szia,
Csinálj neki egy lágy kamilla teát,( 260 ml forralt víz+ 1 filter), ha ez sem használ próbáld meg tornáztatni, megfogod a két lábát és feltolod a pociáig, ott körzöl 4-5-öt majd folytatod; a laevolac is jó de nekünk nem használt. Az igazi nekünk a glicerines kúp volt( recept nélküli) az elsőnél, majd anyatej mellett folyamat kapott kamilla teát, így megoldodott.
Sok sikert
2010. aug. 14. 23:12
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!! Holnap délelőtt még figyelgetem a gyerkőcöt, ha nem jön össze neki magától a kaki, mindenképpen segítek valahogy. A tornáztatás sajnos nem használ, életében nem köröztem ennyit a lábaival, mint az elmúlt napokban...:)(vagyis szakszerűen, a pocakjához felnyomva, majd oldalra és le kifeszítve - egyébként nagyon bírja..:))
2010. aug. 14. 23:20
8/9 anonim válasza:
Szia, Nekünk a glicerines kúp vált be. Én állítom nem szokik hozzá, méghozzá azért mert nekünk 6 hetes korátol kezdve nem volt kaki(állítólag 6 hétig van az anyatejnek hashajtó hatása), először 4 nap után kúpoztuk meg( negyedet csak) 5! kakis pelus lett!Ez a hasznosítás dolog nálunk nem volt igaz. Utána amikor erölködött és nem volt eredmény kapott kúpot. Mondta a doki, hogy 3 hónapos korra beáll magától. Most leszünk 3 hónaposak és 1 hete minden nap magától kakil.Szerintem ne kínozd, gondolj bele, neked milyen rossz, ha nem tudsz kakilni.
Készülj fürdővizzel is!:-)
2010. aug. 15. 06:30
9/9 anonim válasza:
nekünk is a glicerines kúpot javasolta a háziorvos, illetve egy kis barackot. Mindkettő hatásos volt, bár én is meg voltam ijedve .
Függetlenül attól tényleg előfordul,hogy a kizárólag anyatejjel táplált babáknál napokig nincs kaki,mondván, hogy annyira kevés a salakanyag benne, hogy szinte az egészet megemésztik, hasznosul bennük:-))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!