Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell "tudnia" egy másfél...

Mit kell "tudnia" egy másfél éves babának, mikor bolcsibe megy?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, legyen-e szobatiszta, egyen-igyon-elaludjon egyedul?
2008. dec. 1. 21:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell tudnia, semmiféle elvárás nincs. Ebben a korban teljesen különböző fejlettségi szinten tudnak még lenni: van, amelyik már mondatokban beszél, a másik legfeljebb egy-két szót gügyög. Szobatisztának csak ovihoz kell lenni, bölcsiben pelenkázzák őket. Gondolj arra, hogy 6 hónapos kortól lehet már valaki bölcsis, hogyan lehetne akkor szobatiszta? Enni-inni sem kell egyedül, és az elaltatásukkal is foglalkoznak, ha kell.
2008. dec. 1. 22:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors választ:) Abba a bolcsibe, amelyiket én kinéztem, 15 hónapos kortol veszik be a babákat (ez az egy van a kornyéken, és nagy a tuljelentkezes) és annyira orultem,hogy találtam, hogy elfelejtettem érdeklodni... Most 8 hónapos a torpe, és kezdenénk bilire szokni, nem tudom, ha sikerul, ez majd ott mennyire lesz gond, vagy a kicsinek visszalépés...
2008. dec. 1. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Jézusom,ugye nem gondolod komolyan,h bilire akarsz szoktatni egy 8 hós babát????A bölcsődei dadusok számára teljesen természetes,h pelenkázzák őket.Hiszen még picik!!!Sok gyerek 2-3 éves kora körül lesz csak szobatiszta,ezért elég,ha csak az ovira válik azzá.Ne sietess semmit,ahogy írták már előttem,a bölcsődei felvételnek nincsenek feltételei(a túljelentkezésből adódó helyhiány más kérdés)2 gyerekes anyuka
2008. dec. 1. 23:42
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Ha helyhiány van, akkor sem olyan jellegű feltételek vannak, amik a babát érintik, hanem az anyuka körülményeit, pl. nem veszik be a kicsit, ha nincs az anyukának munkahelye stb..
2008. dec. 2. 00:30
 5/8 anonim ***** válasza:
31%
Édesanyám bölcsiben dolgozott, ő azt mondta, hogy ott nincs semmiféle elvárás a babákkal szemben. Ha pedig bilire akarod szoktatni, akkor HAJRÁ!!!!! Ismerek olyat, aki 9 hónaposan már szobatiszta volt, én is úgy gondolom, kerüljön le róluk mielőbb az a fránya pelus, az nekik is jobb!!
2008. dec. 2. 07:38
 6/8 anonim ***** válasza:
30%
2008. dec. 2. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
Negyedik vagyok (7.38.-as). Amit leírtam, az úgy van, nem értem miért kellett lepontozni...Tudom a pontozásnak nincs jelentősége, csak kicsit bosszantó hogy rém egyszerű emberek megkérdőjelezik azt ami tény. Igenis lehet szobatiszta valaki 1 éves kora előtt!!!!!!!!! Áhh, de minek is fárasztom itt magam... Na, és most megint jól húzzátok le a pontjaimat!!!!!!!!!!!! Pá-pá
2008. dec. 3. 22:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem en pontoztalak le:) Latom, a bilirol megoszlanak a velemenyek. Engem is hamar kezdtek szoktatni, most ismeroseim koreben is elkezdtek egyeves kor korul, azert gondoltam, egy probat meger, ugyis a baba donti el, akarja-e, vagy sem.

Koszi mindenkinek a velemenyet a kerdessel kapcsolatban is:)

2008. dec. 3. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!