Egyszer vagy kétszer aludjon 11 hónapos kisfiam napközben? Tanácstalan vagyok!
Kisfiamon kb 3-4 hete észrevettem, h sok neki a két alvás már napközben! Két hete már csak egyszer alszik, DE!! nem tudom eldönteni, h elég e neki! Kitoltam az első alvást ebéd utánra, de nem alszik csak másfél órát, így este már olyan annyira álmos és nyűgös, h alig bírok vele! Párszor már előfordult az is, h ki kellett mennem a kertbe, őt betettem a kiságyba és elaludt! Akkor hagytam egy negyed óra-20 percet és felébresztetttem, de ennek meg nem vagyok híve. Viszont ha kétszer alszik napközben, akkor a második alvás már túl későn lenne és az utóbbi időben már csak sírás árán sikerült, és este sem akart elaludni időben, abból viszont nem engedek. Így nézett ki a napunk, amikor kétszer aludt!
8-kor ébredt
fél11-től f1ig aludt, utána ebéd
aztán du. fél4 felé próbáltam letenni,de sokszor csak fél 5kor aludt el egy fél órára
este 8-negyed9kor fürdés, 3/4 9kor szokott elaludni
Ha egyszer alszik:
8kor ébred
fél12kor ebéd
fél1től 2 ig aludt (ha kicsit tovább aludna nem lenne probléma,de nem alszik tovább)
És ugyanúgy este 8-negyed9felé fürcsim aztán alvás.
Min kéne változtatnom, h ha azt szeretném h egyszer aludjon, h többet aludjon?
igazából az lenne szerintem a jó megoldás ha délelőtt aludnak egy picit, max fél órát, akkor ebédig simán kibírná, és utána kb 1-fél 2től ha alszik másfél órát, akkor simán kibírná estig.azt sem akarom h mindig nyűgös, álmos legyen már este fél7 körül. mert így csak szenved.
mit csináljak?
Ez egy átmeneti időszak, amíg meg nem szokja, hogy egyzser kell többet aludni.
Szerintem aludjon egyszer, a lányom is pont 11 hós volt, amikor ez volt nálunk.
Esti alvást hoztam egy kicsit előrébb, 7 körül kezdődött az evés, fürdés. alvás már 8 előtt.
Próbáld meg, hátha beválik.
Addig is csinálj este neki valami kis programot, amíg meg nem szokja, 6-7-ig séta, esetleg babakocsiban, hogy közben tudjon pihizni.
Aztán egyre jobban bírja a dléutánokat, most már 21 hós, és este 9 kor úgy kell bedugni az ágyba.
Egy pár nehéz hét, de sokkal jobb az már, ha csak egyszer alszik. Jobban lehet vele programokat csinálni, és a napjaitok is jobbak lesznek, addig is kitartás.
Az én lányom is most egy éves,mi is most szoktunk rá a napi egyszeri alvásra ebéd után.Nálunk így néz ki egy nap:6-7 között ébred,akkor még mellettem pihenünk 8-fél kilencig,aztán 1-fél kettő körül alvás olyan 2-2,5 órát,este nyolckor fürdünk és olyan kilenc körül alszik el.
Nálunk ez eddig nagyon bevált,de ha reggel korábban kel akkor nem bírja ki délig és a délutáni alvások már nálunk sem működtek.
Szia!
Kislányom 8 hónapos kora óta csak egyszer alszik napközben! Ha kétszer aludt, akkor este 11-kor még fent volt. Dél-fél 1 között megy aludni, alszik kb. 2 órát, ha nagyon fáradt, akkor hármat is. Este 8-tól reggel 8-ig alszik. Ha napközben véletlen nem alszik 2 órát, akkor már este 7-kor alszik ugyanúgy reggel 8-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!