Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyszer vagy kétszer aludjon...

Egyszer vagy kétszer aludjon 11 hónapos kisfiam napközben? Tanácstalan vagyok!

Figyelt kérdés

Kisfiamon kb 3-4 hete észrevettem, h sok neki a két alvás már napközben! Két hete már csak egyszer alszik, DE!! nem tudom eldönteni, h elég e neki! Kitoltam az első alvást ebéd utánra, de nem alszik csak másfél órát, így este már olyan annyira álmos és nyűgös, h alig bírok vele! Párszor már előfordult az is, h ki kellett mennem a kertbe, őt betettem a kiságyba és elaludt! Akkor hagytam egy negyed óra-20 percet és felébresztetttem, de ennek meg nem vagyok híve. Viszont ha kétszer alszik napközben, akkor a második alvás már túl későn lenne és az utóbbi időben már csak sírás árán sikerült, és este sem akart elaludni időben, abból viszont nem engedek. Így nézett ki a napunk, amikor kétszer aludt!

8-kor ébredt

fél11-től f1ig aludt, utána ebéd

aztán du. fél4 felé próbáltam letenni,de sokszor csak fél 5kor aludt el egy fél órára

este 8-negyed9kor fürdés, 3/4 9kor szokott elaludni

Ha egyszer alszik:

8kor ébred

fél12kor ebéd

fél1től 2 ig aludt (ha kicsit tovább aludna nem lenne probléma,de nem alszik tovább)

És ugyanúgy este 8-negyed9felé fürcsim aztán alvás.

Min kéne változtatnom, h ha azt szeretném h egyszer aludjon, h többet aludjon?

2010. aug. 14. 11:24
 1/8 A kérdező kommentje:

igazából az lenne szerintem a jó megoldás ha délelőtt aludnak egy picit, max fél órát, akkor ebédig simán kibírná, és utána kb 1-fél 2től ha alszik másfél órát, akkor simán kibírná estig.azt sem akarom h mindig nyűgös, álmos legyen már este fél7 körül. mert így csak szenved.

mit csináljak?

2010. aug. 14. 11:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia,nálunk dettó ugyanez a helyzet,annyi a különbség,hogy pont egy évesek vagyunk.Én is próbáltam kitolni az altatást ebéd utánra,de ha sikerült is,akkor nekem is csak másfél órát aludt max.Én egyenlőre a gyerekre bízom,ha nem látom délelőtt fáradtnak,akkor hagyom hogy játszon és délbe teszem le,viszont akkor hétkor fürdünk és fél nyolckor már durmuzik,viszont,ha hulla fáradt fél tizenegy körül (és ez a gyakoribb még ), akkor leteszem aludni és fél négy-fél öt között alszik mégegyet,ilyenkor viszont jó idő lévén úgy alakítom a programunkat,hogy kimegyünk a játszótérre,vagy sétálunk egyet,így későbbre csúszik a lefekvés.Külön jó is,mert napközben nagyon meleg van,így csak a kevésbé melegbe megyünk ki a szabadba.Szeptembertől változni fog a helyzet,mert a nagylányom iskolás lesz és akkor korán fognak lefeküdni,még ezt sem tudom,hgoy fog alakulni,de majd valahogy megoldjuk.
2010. aug. 14. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem 8 hós a kislányom és csak egyszer alszik napközben. Egy hónapja szoktattam így. Délbe ebéd és utána teszem is le aludni. Kb 5 perc alatt elalszik és állt. 2 órát. Éjszaka 12 órát alszik. Ez bőven elég neki. (nekik)
2010. aug. 14. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez egy átmeneti időszak, amíg meg nem szokja, hogy egyzser kell többet aludni.

Szerintem aludjon egyszer, a lányom is pont 11 hós volt, amikor ez volt nálunk.

Esti alvást hoztam egy kicsit előrébb, 7 körül kezdődött az evés, fürdés. alvás már 8 előtt.

Próbáld meg, hátha beválik.

Addig is csinálj este neki valami kis programot, amíg meg nem szokja, 6-7-ig séta, esetleg babakocsiban, hogy közben tudjon pihizni.

Aztán egyre jobban bírja a dléutánokat, most már 21 hós, és este 9 kor úgy kell bedugni az ágyba.

Egy pár nehéz hét, de sokkal jobb az már, ha csak egyszer alszik. Jobban lehet vele programokat csinálni, és a napjaitok is jobbak lesznek, addig is kitartás.

2010. aug. 14. 11:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Este mindig sétálunk vagy éppen vhol vagyunk, vacsira szoktunk hazajönni. És azt észrevettem én is, h sokkal jobban lehet tervezni,ha csak egyszer alszik. Azt hiszem, h akkor az lesz, h előrébb hozzuk az esti lefekvést, ha elkezd hamarabb sötétedni úgysem leszünk kint ilyen sokáig, mostanában is csak azért tolódott így ki, mert nagyon meleg van kint még du 4kor. Akkor szerintetek sem korai, ha már 11 hónaposan csak egyszer alszik? Amúgy az éjszakát átalussza, nem ébred fel (kopp-kopp-kopp)
2010. aug. 14. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Dettó ez a helyzet 10 hós lányommal. Ha kétszer alszik, a második altatás kész kínszenvedés, és csak ordítás árán sikerül. Ha egyszer, az pedig kevés neki. Alig tudom kihúzni vele 6 körülig. Akkor muszáj megfürdetni, hogy ne legyen aközben is rapli a fáradtság miatt. Utána felélénkül, eljátszik még egy órát, de így is fél 8 körül már alszik. Rossz ez az átállásos időszak, remélem nem tart túl soká.
2010. aug. 14. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom is most egy éves,mi is most szoktunk rá a napi egyszeri alvásra ebéd után.Nálunk így néz ki egy nap:6-7 között ébred,akkor még mellettem pihenünk 8-fél kilencig,aztán 1-fél kettő körül alvás olyan 2-2,5 órát,este nyolckor fürdünk és olyan kilenc körül alszik el.

Nálunk ez eddig nagyon bevált,de ha reggel korábban kel akkor nem bírja ki délig és a délutáni alvások már nálunk sem működtek.

2010. aug. 14. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Kislányom 8 hónapos kora óta csak egyszer alszik napközben! Ha kétszer aludt, akkor este 11-kor még fent volt. Dél-fél 1 között megy aludni, alszik kb. 2 órát, ha nagyon fáradt, akkor hármat is. Este 8-tól reggel 8-ig alszik. Ha napközben véletlen nem alszik 2 órát, akkor már este 7-kor alszik ugyanúgy reggel 8-ig.

2010. aug. 14. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!