Hogyan is lesz ez a felülés?
Nem hasizomból ülnek ám fel :) Az jóval később van.
A nagyobbik lányom négykézlábról kitette oldalra a popsiját, és úgy tolta ülésbe magát. 6,5, inkább már 7 hósan.
A kicsi is négykézláb indít, de ő feltérdel, közé ül, és utána húzza előre a lábait. (többnyire csak az egyiket. Nem tudom mennyire érthető... Így szokott ülni: [link] Ő holnap lesz 8 hós, 6 hósan kezdett felülni.
köszi a válaszokat és a képet is,nagyon aranyos:)
akkor picit elvagyok tévedve én azt hittem majd most az ülés jön és aztán a kézen fogva sétálás.pörögni pörög már:)vagyis átfordul,hátról hasra,de vissza felé nem akar,inkább ezek a mászó mozdulatok a jellemzők hason,hogy húzza fel a lábát és emeli a fenekét.és amikor stabilan ül,akkor kitámasztjátok már?mert nekem mondott olyat gyógytornász hogy amíg sík talajon nem ül fel egyedül addig kitámasztani sem szabad.
3. válaszoló vagyok. Én sose ültettem, nekem is konduktor ismerős mondta, hogy nem szabad, mert árthat is.
A sorrend általában ez szokott lenni:
forgás-kúszás-mászás-felülés-felállás
Na persze a babák nem ismerik a papírformát, szóval van kivétel, de a nagy többségnél ez a sorrend :)
Az én kislányom is 3 hónapos korától hasizmozott. 6 hónaposan a babakocsiban fel tudott kapaszkodni ülésbe. De az igazi felülés kb. 6,5 hónaposan volt, négykézláb állásból ült fel, vagy inkább le. Kitolta egyik oldalra a fenekét, letottyant, és "elengedte" a talajt.
Nálunk nem ez volt a sorrend, amit az egyik válaszoló írt. Így nézett ki: forgás, négykézláb állás, felülés, mászás, állás. Kúszás nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!