Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok elalszik egyedül?

A babátok elalszik egyedül?

Figyelt kérdés
5 hónapos kisfiam csak úgy hajlandó elaludni napközben, ha ott vagyok mellette, le lehet erről szoktatni?
2008. dec. 1. 17:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom fél éves,és ő sem akar egyedül elaludni.
2008. dec. 1. 17:43
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Az enyém napközben egyedül alszik el. Mi "A Suttogó mindent megold" c. könyv alapján csináltuk.
2008. dec. 1. 18:13
 3/19 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen az én babám is szerette ha mellet voltam. Nem tudom miért kellene leszoktatni arról, hogy szereti az édesanyja közelségét, míg álomba merül.

Egy éves kora óta egyedül alszik el mindig napközben és éjjel is. A saját fejlődési ritmusát követte.

Én az anyai szívemre hallgatva csináltam.

2008. dec. 1. 18:25
 4/19 anonim ***** válasza:
25%
Előző válaszolónak: szerencsés vagy! De a legtöbb babánál bizony szoktatni kell, különben lőttek a nyugodt alvásnak. És a legtöbb babát tanítani kell arra, hogy lenyugodjon.
2008. dec. 1. 18:30
 5/19 anonim ***** válasza:
56%

Előző válaszolónak.

Lehet. De egyik gyermekemnél sem avatkoztam bele a fejlődési ritmusukba. A másik csemeténk 20 hónaposan jutott el odáig, hogy átaludja az éjjeleket és egyedül aludjon el.

Mindennek eljön a maga ideje.

Lehet a harmadikkal is szerencsés leszek.

A barátnőm is szerencsés volt. Ő is kivárta az idejét és nem kényszerített semmit. Ja, és a másik barátnőm is szerencsés a 3 gyerekével. Én egy ilyen körbe születtem bele. Ó, majd' elfelejtettem, anyukám is szerencsés volt velem és a bátyámmal.

Nahát, de szerencsés ember vagyok! Én így nőttem fel, ilyen elvekkel és ilyen barátaim is vannak. Embert barátjáról, ugye.

Előtted lévő válaszoló

2008. dec. 1. 18:45
 6/19 anonim ***** válasza:
:-/
2008. dec. 1. 19:10
 7/19 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg nem baj, ha a baba előbb megtanul elaludni, csak jót teszel vele. És Te sem készülsz ki. Sajnálom, én nem vagyok anyarabszolga-típus.
2008. dec. 1. 19:12
 8/19 anonim ***** válasza:
22%

Micsodaaa? Anyarabszolga??? Az meg mi a fene! Rabszolgaság lenne a gyermekeddel foglalkozni, nevelni? Megszoptatni ha éhes vagy csak cicizni vágyik vagy mellette lenni mikor elalszik vagy odamenni hozzá mikor sír? Ez neked a rabszolgaság? Úristen!

Hát ezért ilyen a mai világ!

2008. dec. 1. 19:16
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Még azt hozzátenném, hogy sosem készültem ki! Miért kellett volna? Én tudtam, hogy nem mindig egy csupa mosoly babát kapok kézhez. néha sírni is fog, bánatos lesz, egyedül fogja érezni magát, megnyugtatásra vágyik stb...Nem éltem, nem élek álomvilágban. De én ezzel együtt fogadom el a gyermekem. Nem akarom megtanítani/leszoktatni. De miről is? Én is fel szoktam éjjel ébredni és akkor odabújok a páromhoz. És mikor a kicsim felébredt baba korában, odabújtam hozzájuk és megnyugodtak, visszaaludtak. Ez lenne a rabszolgaság? imádni, gondozni, vigasztalni és megnyugvást adni a saját gyermekeimnek?

Akkor IGEN! Én azt akarom, szeretem csinálni és még élvezem is. Akkor most mazochista is vagyok?

Azzal teszek jót a gyerekemnek, hogy hagyom sírni hagyni abban a reményben, hogy megunja, beletörődik, hogy csak magára számíthat, hogy egyedül van a világban és elaludjon így? Ez az elalvásra való nevelés? Mit teszel akkor majd ha nagyobb lesz? dróton fogod rángatni azért, hogy neked jó legyen?

Háát, nem értem, de nem is az én dolgom. Szerencsére nincsen a környezetemben ilyen ember.

2008. dec. 1. 19:24
 10/19 anonim ***** válasza:
Kisfiam 6 hónapos volt, amikor végre elaludt maga: csak akkor teszem a kiságyba, mikor már nagyon álmos. Ha hancurozni kezd, akkor még kiveszem és hagyom picit játszani vagy sétalunk a lakásban. Elalvás elott itatok vele pici teát, kezébe adom a kis takaroját és azt morzsolgatva elalszik. Rájottem, hogy fontos neki, hogy lefoglalja a kis kezét. Most 8 hónapos, és még mukodik a dolog, csak vészhelyzetben fekszem mellé, míg bealszik.
2008. dec. 1. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!