Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feszes lenne a babám izomzata?

Feszes lenne a babám izomzata?

Figyelt kérdés
Sajnos komplikációk léptek fel szülésnél, leesett a szívhangja a babámnak, ha később születik meg 10 perccel valószínüleg már nem lélegzett volna. Emiatt 7 napot voltunk a kórházban megfigyelésen. Ez alatt látta neurológus is és semmi kórosat nem észlelt, mennünk kell majd még 1x hozzá kontrollra. Ultrahang(koponya, vesék) is rendben volt. Csípőszűrésre 3 hét múlva megyünk. 1 hónapos a babám, sokszor feszíti magát úgy gondolom. Tudom, hasfájásnál, kakinál, pukinál normális, ami nálunk nagyon gyakori, igazi kis pukikirály :) de ő nem csak akkor feszíti magát. Pl ha már nagyon álmos és nyűgös, ringatom, s egyszercsak feszít magán egyet vagy rúg. Ha sír vagy valami nem tetszik is szokta csinálni. Néha kifli alakban van a teste,szeret felfelé nézegetni olykor (általában a fényforrást nézi). Szopi elött, mikor mellre akarom rakni néha megfeszíti a nyakát és alig bírom odahúzni mellre,pedig közben keresi, tátog. Ezek a gyanús jelek. Amik viszont megvannak: öltöztetésnél általában nyugodt, tornáztatásnál(főleg hasfájás miatt) enged az izma, jól esik neki. Hasra fordításnál emeli a fejét, s már képes tartani is, illetve hasob magától előre húzza maga elé a karjait. Ha hasra rakom a mellkasomra is emeli a fejét, persze sokszor még ide-oda mozog neki. Hason fekve nem sír max nyögdécsel,nyefeg, de nem mindig. Már egyre jobban figyel ránk, szemkontaktust tartja,elkezdett mosolyogni és gügyórészni próbál, nézi, ha beszélek hozzá és formálja az ajkát veö, á, vá ezeket "mondja". Szopizni jól szopizik,mindkét mellből. Nem tudom eldönteni hogy feszesek az izmai pl nyak vagy sem?
2021. jan. 1. 04:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A neurológusnak jelezd!
2021. jan. 1. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Neurologusnak jelezd, ha még kapcsolatban vagytok. Ha már nem, gyermekorvos is el tudja dönteni, feszes-e, vagy tovább tud küldeni. Én babám koraszülött volt, fél éves koráig nagyon feszített, aztán magától elmúlt, most 1,5 éves, makk egészséges. :)
2021. jan. 1. 09:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Mindenkepp jelezni fogom a gyerekorvosnak, nagyon jofej, ho vegen van jelenesunk nala. Ha meg ugy adodik, noverke elintezi a neurologust, hisz be van irva a papirra, hogy a szules miatt kontroll javasolt. Csak szerettem volna olyan tapasztalatokat olvasni, akiknel esetleg voltak jelek es ha voltak, mik voltak azok? Vajon ezek is hajaznak e a feszes izomtonusra? Es mennyire orvosolhato ez a problema?
2021. jan. 1. 11:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnak feszes volt az izomzata. Egyébként észre sem vettem. Két hónapos volt amikor elmentünk az oltásra és jeleztem a doktornőnek, hogy nem emeli a fejét és nem is forgatja. Azt mondta, hogy várjunk egy hónapot és meglátjuk. Egész nap üvöltött szó szerint. Annyit vettem észre, hogy nem olyna puha az izomzata, mint egy átlagos babának. Két hét múlva visszavittem mert nem volt javulás. Azt mondta várjunk még biztos lusta. Nem vártam. Bejelentkeztem egy Dévényeshez és már a második alkalom után kicserélték a gyereket. Emelte szépen a fejét és forgatta is. A negyedik alkalom után már megfordult. Nem maradt le a társaitól. Azt mondta a Dévényes, hogy azért sírt olyan sokat mert fájt neki a mozgás. Olyan mintha nekünk izomlázunk lenne vagy elaludnánk a nyakunkat. Utólag jó, hogy nem vártam.
2021. jan. 1. 13:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi, hogy leirtad. Az en babam ilyen szempontbol panaszmentes, nem sir, csak ha ehes vagy ha valami miatt nyugoskodik, de nem az a siros baba, illetbe forgatja a fejet, emeli is. De azert mindenkepp jelzem majd a doktornonek ezt a befeszitgetest...
2021. jan. 1. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!