Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt-e valakinek laza izomzatú...

Volt-e valakinek laza izomzatú gyereke és ha igen akkor mit tudott 3 hónaposan?

Figyelt kérdés
Kisfiam 37+5 hétre érkezett, 2-2,5 hónaposan figyeltem fel elsőnek, hogy nem tartja a fejét hason ahogy a kortársai, 20-án múlt 3 hónapos de még mindig nem tartja a fejét(dévény tornán eddig 2x voltunk) tornász felhúzta ülésbe ott tartotta a fejét és azóta is tartja tehát nem esik neki hátra, viszont ha ölbe is tartom se nagyon tartja a fejét néha megtartja de inkább csak inog és leteszi a fejét a vállamra, kérlek írjatok pozitív dolgokat mert kezdek nagyon elkeseredni és nagyon rossz azt látni hogy az egy idős babák nagyon sok mindent tudnak...gondolok itt a hason fekvésből szépen kinyomja magát sokáig megtartja, játékért nyúlás, stabil tartás, gügyögés, esetleg oldalra fordul vagy hátról hasra vagy hasról hátra...Nálunk a kisfiam már felfedezte a kezeit, nézegeti, össze kulcsolja a másik kezével néha megüti a játékot és ennyi...Azt gondolom hogy ő nagyon le van maradva :(
2020. dec. 30. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Kapd össze magad, nem megy egyik napról a másikra. Ne azt nézd, hogy más mit tud, hanem a sajátodra koncentrálj.

A Dévényes nem adott "házit"?

Egy hipotón babának napi aktív tornáztatás kell.

Egyébként ugyanígy voltunk, egyáltalán nem tartotta 3 hónaposan. És hosszú út volt mire előrébb lépett. De nincs idő keseregni, segíteni kell neki.

2020. dec. 30. 19:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy hasonlítgatom, de valamilyen szinten akkor is zavar hogy kb mindenkitől csak a siker storykat hallom hogy “nekem már ezt csinálja azt csinálja és a te babád mit tud?” Nem szégyellem erről szó sincs de akkor is zavar, kislányomnak feszes izomzata volt ő is picit le volt maradva ez végett, kaptunk tornát mint kislánnyal ugyan azok a feladatok ami a kislányomnál a mászásba segített, nem tudom ti milyen feladatot kaptatok otthonra? Az első kezelés után javulást láttam majd a második kezelés után vissza esett és már annyira se tartja mint az első kezelés után
2020. dec. 30. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Segíts neki mindenképp hogy sikerélménye lehessen mihamarabb a későbbiekben. Szuper hogy már ilyen korán kiderült mi a gond. Dévényessel beszélj és gyakran van ingyenes konduktori vizsgálat a kerületben is,amire a védőnőnél rá tudsz kérdezni,csak minél hamarabb kérj időpontokat. Ha rendeződik a vírushelyzet hátha úszásra is lesz lehetőség. Fontos hogy ne teljesítményt várj el és ne hasonlítgasd másokhoz,hanem neki akarj segíteni az ő saját ritmusában. Ha gond lenne pl a lábaddal akkor hogy válaszolnál arra a kérdésre hogy szoktál-e futni? Mindent meg lehet beszélni normálisan, kedvesen mindenféle dicsekvés,irigység nélkül hiszen mindenki más, gyerekek között sincs két egyforma. Én is el szoktam mondani az érdeklődőknek hogy kemény munka,torna,kezelések után hol tart a kis hősöm ❤️ és mennyire büszke vagyok rá,mert neki ez sokkal több kitartás és erőfeszítés mint annak a gyereknek akinek nincs gondja az izomzatával. Kitartást és higgy benne szépen fog fejlődni torna, kezelések,mozgatás mellett csak neki több idő kell ehhez.Lehet hogy más dologban meg pont gyorsabb lesz a kis dràga.
2020. dec. 30. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Kb. 3 hónaposan már emelte, a dévényeshez heti kétszer jártunk, engem nem érdekelt ez a versenyeztetés, nem is sokat jártunk társaságba. Elkezdi emelni, másnap már percekig tartja, nem kell ezen izgulni, az már kiderült volna ha teljesen fogyatékos lenne és sosem tudná megemelni a fejét.
2020. dec. 30. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
4 honapos kora elott 1 héttel tartotta meg eloszor a fejet hason. 3 hónaposan szoszerint semmit nem tudott meg. Most 10,5 honapos,magatol ul,mászik,kapaszkodva feláll es ugy lepeget is,valamint egyre tobbszor es hosszabb idore all meg kapaszkodás nelkul. Fel a fejjel,ha barmi kérdésed van,irj nyugodtan,akar privátban is 😊
2020. dec. 30. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:

3 hónaposan alig tudta megemelni a fejét hason, utált hason feküdni és kb csak annyit tudott, hogy átforditotta a fejét egyik oldalról a másikra. Mi Dévény tornára jártunk, illetve először aktív tornára, mert a Dévényes a vírus miatt nem tartott foglalkozást.

Most lesz 11 hónapos, kb 2 hétig kúszott valamikor 5 vagy 6 hónapos korában, azóta aktívan kommandózik. Olyan gyorsan mászik, hogy alig érem utol, kb 1-2 hónapja kapaszkodva feláll a bútorok mellett, és mostmár lépeget bútorok mellett szuperül.

Ne keseredj el, járjatok tornára, és ha kapsz házit, türelmesen csináld végig vele.

Én is nagyon féltem, féltettem, de egyáltalán semmit nem jelent egy lassabb kezdet.

2020. dec. 30. 22:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én is nagyon féltem, féltettem, de egyáltalán semmit nem jelent egy lassabb kezdet."

Ha enyhén hipotón, akkor nem jelent sokat.

Ha súlyosan, akkor nagyon is sokat, mivel minden mas területre kihat. Finommotorika, beszédfejlődés, kognitív fejlődés, szocializáció.

2020. dec. 30. 22:24
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es, így van, pontosan ezért kell elmenni szakemberhez, aki megállapítja, hogy komoly baj van-e, vagy csak (az átlaghoz képest) lassabban indul be a mozgás. Mivel voltak tornásznál, és ő nem mondott komoly problémát (legalábbis a kérdező nem írja), ezért gondolom, hogy valószínűleg nincs nagyon nagy baj.
2020. dec. 31. 07:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Tornász annyit mondott hogy minimálisan laza az izomzata(nyak és vállak) majd hogy nem bele tartozik a normálisba, a lábai nagyon erősek, háton fekve meg se áll a keze lába úgy kapálódzik..
2020. dec. 31. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!