Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor, hogyan kell elkezdeni...

Mikor, hogyan kell elkezdeni biliztetni?

Figyelt kérdés
A kérdés nem túl jó, mert tudom, hogy olyan nincs, hogy "kell". Igazándiból arra vagyok kiváncsi, hogy gyakorló anyukák mikor kezdték, hogyan csinálták. Nekem ugyanis fogalmam sincs, hogy mikor lehet már ezt elkezdeni. Nem akarok túl korán erőszakoskodni, de azt se szeretném, ha sokáig nem lenne szobatiszta azért, mert én nem adtam neki útmutatást, hogy hogyan is kell ezt csinálni.
2008. dec. 1. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
gyermekenként változó,de 2. életév betöltése előtt nem javasolt elkezdeni a szoktatást.
2008. dec. 1. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem játékosan korán elkezdheted. Nekem 6 hónapos lesz a kisfiam a jövő héten, van bilink, és tegnap előtt csak úgy ráültettük, hogy lássuk, tetszik e neki. Belepisilt. Nem erőszakoskodtunk, csak amíg tetszett neki a helyzet.

Üdv: Adri

2008. dec. 1. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia nem is olyan rég volt már erről vita, nekem 2 gyerekem van, a vc-vel szembe letettem a bilit, és amikor én mentem mindig jöttek velem, és maguktól ráültek, soha nem erőltettem, és a lányom 1 évesen sz.tiszta volt, a fiam 2, és már csak éjjelre van rajta pelus. Gyerekfügő.Sokan kritizáltak amiatt, hogy 1 évesen sz.tiszta volt a lány, de nem erőltettem, magától döntött így, a lényeg hogy nagyon meg kell dícsérni, tapsoltam is neki, büszkék voltak magukra.

Tegyél le egy bilit, és már csak kíváncsiságból is ráül.

Majd kialakul a saját kis tempójában.

2008. dec. 1. 16:26
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat!
2008. dec. 1. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
nekünk a szobába volt, hogy szokja. majd kiraktuk a fürdőbe, és 3 napja ő fogta meg és bevitte a szobába, majd üldögélt rajta. esténként fürdés előtt fél órával levesszük a pelust, és magától ráül, így egyik este belekakilt. de gyerekfüggő. Nem szabad erőltetni.
2008. dec. 1. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Kisfiam 8 hónapos, a nagyi karácsonyra beígérte a bilit:) Nem fogom eroltetni, de kiprobálnánk. Elég kiszámíthato nála a kakis pelus, meglátjuk, fogja-e akarni.

Viszont egy kismamakonyvben olvastam én is, hogy kb 2éves korig nem "kell" vele probálkozni.

2008. dec. 1. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:
87%

Hát a kismamakönyvek is összehordanak ám minden ...

mindenki saját belátása szerint döntsön, ő ismeri a gyermekét.A nagyszülők sem mondanak mindig rosszat, hiszen ők is voltak ebben a helyzetben, és a rongypelusos korszakban lényeges dolog volt hogy minél előbb leszokjanak a gyerekek.

De ez mindennel így van, ki így, ki úgy csinálja.

2008. dec. 2. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!