Tényleg ölben kell ringatni a néhány hónapos babákat?
Babája válogatja. Vannak amúgy ölbebabák, akik szinte csak kézben hajlandóak meglenni (gondolom, nekik nagyobb megrázkódtatás lehetett kibújni az anyukából), meg vannak olyanok, akik kifejezetten élvezik a világ felfedezését.
Úgyis jelzi a pici, ha ölben akar lenni, amíg nem sír, csináld úgy, ahogy neked jó. Ha hiányzol, úgyis pityeregni kezd és ölbe kéredzkedik, addig nyugodtan tedd a dolgod kényelmesen.
Én a kicsit 7 éve fejjel lefelé lógatgattam sokszor de nem sokáig
Hol nevetett hol sírt de nem lett baja eddig szerintem az ölben ringatástól pláne nem lesz.
A pár hónapos babákat a játszószőnyegen kell játszani hagyni hogy fejlődjön a mozgása, at itmai, fedezze fel a világot.
Az első 3 hónapban előfordulhat, hogy csak ölben nem sír, de az anya döntése, hogy ezt hogy kezeli. Ringathatja, vagy leteheti, hadd sírjon, én a köztes megoldást választottam, kendővel magamra kötöttem , így a dolgommal is haladtam, a gyerek se sírt hanem jókat aludt, jobban fejlődött.
Amikor nem rajtam aludt, akkor meg a földön volt.
Ha ettünk, vagy főztem, akkor került a pihenőszékbe, de abból meg hamar elkezdett megpróbálni kimászni.
Szóval szerintem egyikőtöknek sincs igaza.
Egy babának alvás és mozgás kell, ezt se folyton karban, sefolyton pihenőszekbe rakva nem éri el.
Aludni lehet ölben, hacsak úgy megy, az az egyik legfontosabb, ilyenkor fejlődnek, nőnek a babák, alvás közben, deha ébren van, akkor meg ne legyen pihenőszekben folyton, mert az hátráltatja a fejlődében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!