Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem baj, ha este a kiságyban...

Nem baj, ha este a kiságyban alszik el a babám, de hajnalban amikor nyügösködik akkor magam mellé veszem és ott is marad, amíg fel nem kelünk?

Figyelt kérdés
Ott ugyanis már nem nyügösködik.
2008. dec. 1. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanezt csináltam, este simán lefektettem a kiságyába, de éjszaka, ha felsírt és nem tudott visszaaludni, akkor magam mellé vettem, sőt még cicit is adtam neki (pedig már tejem nem volt) cumi gyanánt, és így aludtunk tovább. Mostmár a cicit nem igényli, és egyre ritkábban igényli, hogy vegyem magam mellé. Most 10 hónapos. Úgyhogy az én tapasztalatom az, hogy nem baj, sőt lehet, hogy nagyobb kárt teszel azzal, ha erőszakkal a kiságyban akarod tartani. Ő még olyan pici, és csak Te vagy neki, aki igazán biztos pont, aki mellett megnyugszik. Szerintem borzasztóan érezheti magát egy baba, ha a sírására nem reagálsz kellő odaadással, szeretettel. Persze tudom, hogy mások ennek az ellenkezőjét állítják. Én mindenesetre ezt tapasztaltam.
2008. dec. 1. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egy dologban voltam biztos, hogy a gyerek soha nem fog a szülői ágyban aludni. Hát nem így lett! Újszülött korától 4 hónapos koráig átaludta a kisfiam az éjszakát, csak hajnalban szopizott.Aztán történt valami, és egyre többször ébredt éjszaka, sokan gyanakodtak arra, hogy kevés a tejem, de én tudtam, hogy nem, mert szépen fejlődött, és bár kellett neki a cici, de gyakorlatilag csak a szájában tartotta. Aztán egyre később aludt el, egyre többször kelt, és én soha nem hagytam sírni, hanem, hogy tartsam az elvem, kiültem vele egy kicsit a fotelbe ékjszaka, de ez is egyre hosszabbodott. Mégenm néhány hét napi több óra fotelben alvás után azt mondtam, na ezt már nem. Találtunk egy köztes megoldást: leszereltük a kiságy egyik oldalát, és az ágyunkhoz csatlakoztattuk, így amikor éjjel felébred, már gurul is a cicihez, vagy néha csak egymáshoz bújunk, és kicsit később visszateszem, olyan is van hogy nem. De már nem érdekel, a lényeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott kisbaba, és ez a legfontosabb! Egyetr értek az előttem szólóval, Te vagy neki a mindene, a biztos pont, de az is tuti sokan lesznek, akik majd nem értenek velünk egyet!

Üdv: Adri

2008. dec. 1. 16:14
 3/5 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm, teljesen egyet értek veletek, a továbbiakban is ezt fogom tenni. igazából véleményekre voltam kíváncsi, az ellenzők érveit is meg fogom érteni, de tényleg csajok miért is kérdeztem ilyet? azért mert olyan sok mindenről azt hallja az ember (védőnő, barátok stb), hogy ezt nem szabad, ,azt nem, így csináld, úgy csináld, mintha ez a kis ember egy eszköz lenne és hozzá egy használati útmutató van, ezt az utat kell követni. DE a lényeg elsiklik, hogy azért nem árt azt is nézni, hogy nekik mi a jó, valóban, ha velem szeret aludni, akkor aludjon velem és kész, vélhetően később sok szeretettel le lehet majd erről is szoktatni.

jól gondolom ezeket a dolgokat???????????

tényleg, nem az a lényeg, hogy normális lelkületű, aranyos gyerekek legyenek belőlük?

bocsi a hosszú eszmefuttatásért.

2008. dec. 1. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
A nagy fiam nagyon rossz alvó volt és azért szokott mellém mert már annyira zombi voltam hogy azt mondtam feladom az elveket, nem törődöm a megjegyzésekkel, csak aludhassak végre. Az én tapasztalatom az hogy leszokik majd magától az együtt alvásról! 8 éves koráig velem aludt, aztán egyik napról a másikra úgy döntött, hogy kényelmeseb neki egyedül! A kicsivel most ott járok ahol te ha nagyon nyűgös mellettem marad amúgy a kiságyban alszik, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle! Olyan gyorsan elszállnak ezek az évek, eljön majd az az idő amikor már nem igényli ennyire a közelségünket (tapasztalat)! Szerintem használjuk ki amíg lehet!
2008. dec. 1. 21:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. annyira igazad van!
2008. dec. 2. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!