Kislánynak lehet adni a Mihály nevet Magyarországon?
Sajna nem lehet, pedig én is nagy Trekker vagyok. :)
Eleve nem sok ilyen vaskalapos ország van, mint mi ahol csak névlistáról való nevet lehet választani a gyereknek, ami nemek szerint is szegregálva van, a Star Trek világát pedig még a legfejlettebb országoktól is legjobb esetben olyan 300 év választja el. :(
Ha megteszi a Mihaéla, vagy a Mikaéla, akkor igen, ezek a nevek anyakönyvezhetőek.
Igen, tudom, hogy a ST Discovery-ben Michael a női főszereplő neve (én is régi Trekker vagyok), de ugye a Trek a távoli jövőben játszódik, amit azzal is kifejeznek, hogy akkor már nem számít kinek milyen a neve, férfi, avagy női. Az Egyesült Államokban is lehet mindenféle neveket adni, még betegségek latin neveit is a gyerekeknek (Pl. Tonsillitis - Mandula gyulladás, vagy Appendicitis - Vakbél gyulladás), csakhogy említsek valami extrém szélsőséget.
Nálunk, még tradicionális, és engedélyhez kötött, magyar helyesírású neveket lehet adni a gyerekeknek.
Nem lehet. Bár én ha leírva látnám a nevet, mellette a nemet, akkor inkább franciásan "Misel"-nek mondanám. Ha pasi, akkor "Májkül" . Vicces így hangzás szerint leírni...
A Kandida meg csak kellett valakinek, ha bevezették, de szerintem inkább Voltaire Candide c. műve alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!