Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdenek a babák "anyása...

Mikor kezdenek a babák "anyásak" lenni és meddig tart ez az idöszak?

Figyelt kérdés
Befolyásolja az hogy a nap nagy részét csak velem tölti?
2008. dec. 1. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy befolyásolja, hogy egész nap Te vagy vele! Az én lányom kb. 5-6 hósan esett bele ebbe. Azelőtt is voltak olyan dolgok, hogy amikor valami fájt akkor csak anya létezett, senki más, de most egyáltalán nem fogad el másokat hosszabb távon (csak percekre), ha engem nem lát, akkor már keres. 6 hós kislány anyukája.
2008. dec. 1. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kb. 7-8 hónaposan kezdődött, hogy nagyon anyás lett. Azóta egyre rosszabb a helyzet. Ha idegen jön hozzánk egyből eltörik a mécses, mindenkit bizalmatlanul fogad. Előtte mindenkire vigyorgott, most meg ha hozzászól, vagy ránéz valaki egyből sír. Nem tudom, hogy elrontottam-e esetleg valamit. Én is kiváncsi lennék, hogy meddig lesz ez még így. Ja olyan is volt, hogy nagyszülőknél kimentem a szobából papírzsebkendőért és ekkor olyan erősen elkezdett sírni, hogy meg sem tudtam nyugtatni. Kicsit engem is aggaszt a dolog, de állítólag ez el fog múlni. Hát nagyon remélem...
2008. dec. 1. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok... Elfelejtettem, hogy mi valóban szinte kettesben vagyunk egész nap, ezért feltételezem, hogy ennek is köze lehet a dologhoz.
2008. dec. 1. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szeparációs félelem úgy tudom 7-8 hónaposan kezdődik, pontosan viszont nem tudom meddig tart. Ilyenkor jön rá a baba, hogy te külön lény vagy és attól fél, hogy ha elmész, nem jössz vissza. Bocs, ha nem tudtam segiteni igazából.
2008. dec. 1. 16:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi 8 hósak vagyunk, és kb 2 hete jelentkezett intenzíven a szeparációs félelem, amit mások úgy hívnak, hogy "anyás" a gyerek. Nem anyás, csak fél, hogy ha kilépsz a szobából örökre elveszít. Idő kell, míg megtanulják, hogy Anya ha kiment, vissza is fog jönni. A keresztfiam 3 éves, de még mindig "nyíg" az anyja után, ha nem látja. Ez teljesen természetes reakció, mert védtelennek és kiszolgáltatottnak, elhagyottnak érzik magukat anya nélkül. Gyakran még az apukánál sem tudnak megvígasztalódni. Erről bővebben olvashatsz a Baba Patika ingyenes decemberi számában, Kérd a gyógyszertárban
2008. dec. 1. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!