Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csináljam jól a hozzátá...

Hogyan csináljam jól a hozzátáplálást, hogy ne okozzon hasfájást a babámnak?

Figyelt kérdés
6 hós elmúlt, egyszer már elkezdtük 4 hósan, de akkor is nagyon megfogta a pocakját. A második nekiugrásnál nagyon figyeltem arra, hogy sem almát, sem banánt ne adjak Neki, vagy ha igen, akkor olyannal, ami viszont nem fog (pl. barack). Egyelőre túlsúlyban vannak az üveges bébikaják, mert még annyira kicsi a mennyiség, illetve a megmaradtat nem nagyon tudom tárolni, hogy tapasztalásnak a bébikaja mellett döntöttem. Aztán ha már látom mit szeret és mi jó Neki, akkor én csinálom magam. A gondom, hogy bárhogyan keverem, adagolom, nagyon megfogja a pocakját, éjszaka alig aludtunk, valószínűleg ennek tudható be, hogy nem tudott kakilni, mert csak erőlködött, végül kúppal sikerült. Most 2-3 napra leállok a zöldséggel-gyümölccsel, de örökké nem élhet tápszeren a lányom. Ki volt hasonló cipőben és hogyan sikerült végül megoldania? Mit javasoltok? Én arra gondoltam, először csak napi 1x adok mást, kb. 1 hétig, aztán növelem, nem úgy mint ahogy a védőnő mondta, hogy az 5 kajából 3-ban legyen már a tápszeren kívül más is. Lehet, hogy még sok ez neki.... Adjatok tanácsot légyszi, mert teljesen el vagyok keseredve.... :(
2008. dec. 1. 12:28
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Ne vezess be neki egyszerre több olyan étkezést ami em tápszer..mert igenis az megviselheti a babapociját.kezd kevéssel és igen az almát vagy a babánt csak barackkal és mellé ha kell adjál neki barackos teát...csecsemő tea.nekünk igy semmi bajunk mindennap van széklet...vagy adjál neki sütőtököt azt imádják , édes, és nem hasfogó....
2008. dec. 1. 14:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, igen, én is így gondoltam, hogy nem 3 kajában, hanem egyszerre csak 1-ben lenne zöldség vagy gyümölcs. Sajnos a sütőtök sem hozta meg a kívánt hatást nálunk, tegnap is és tegnap előtt is azt evett és kúppal tudott csak kakilni, pedig én is úgy tudtam az annyira rostos, hogy jó szokott lenni ilyen esetekre.
2008. dec. 1. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
első válaszoló vagyok....próbáld meg akkor tápszerrel turmixolni.....
2008. dec. 1. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Próbáld meg, hogy délelőtt őszibarackos innivalót adsz neki. Nálunk az segített.

Mi amúgy először az uzsonnát váltottuk ki, kb 2-3 hét múlva az ebédet (bár annál van visszaesés, mert kb 1 óra múlva éhezik) és utána(kb 2 hét) a tízórait.

2008. dec. 1. 16:16
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Én most kezdek hozzátáplálni. Almával kezdtem, és a déli evés előtt kapja. Először csak pár kanál almalé, majd több almalé és az 5. alkalommal evett almát, a második almaevésre megevett egy kisebb almát egészében. Örültem:-) Nálunk eddig nem volt hafájás, kaki gond.

Egy hét után adok neki krumplit almával, majd répával, majd sütőtökkel. Akkor ez megy majd ebédre, és 3 órára meg marad az alma, banán, barack.

A szomszédom fia 9 hós, ő azt javasolta, ilyenkor ha gond van a széklettel, adjak neki szilvát 3-kor, és az másnapra kihozza.

De gondolom ki kell tapasztalni, hogy kinek mi jó és mi válik be.

Én FLP-s aloe vera activatort adok , ha fáj a hasa, és megindítja a székletét is már éjjel, vagy reggel.

Amúgy hallgass a szivedre, az anya tudja, mi jó a babájának.

2008. dec. 1. 16:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek! A szilváról én is hallottam, kipróbálom! Most délután szerencsére volt kaki, igaz, ma csak tápszert evett. De legalább megkönnyebbültünk! :)
2008. dec. 1. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is szerintem ezzel vasnnak gondok. De neki van széklete többször is egy nap, hol keményebb hol tök puha, lágy. És rengeteget pukizik. Éjjel elalvás előtt csak úgy emelgeti a lábát, forgolódik, küszködik. Hajnalban ugyanez, csak már sír is néha, és a küszködés folytatódik akár 2- 3 órán keresztül is, ha nem tud visszaaludni! Nem tudom mi lehet a baja, de szerintem emiatt van, a hozzátáplálás miatt, sok a pukinzon.... Adok neki köményes teát is. MI is négy hósan kezdtük, először csak bébédesszrtel. Most már az ebédet kiváltottuk, uzsonnára pedig általában hol tejpépet hol tápszert kap.
2013. ápr. 5. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!