Mit csináljak, hogy ne őrüljek meg, amikor üvölt a gyerekem?
Időnként előfordul, hogy nem akar enni, nem akar aludni, pedig álmos, bukik nyaklik, állni se bír. Ha lefektetem, üvölt, de nem alszik. 11 hónapos.
Ilyenkor teljesen kikészülök, nem tudom, mit csináljak vele. El akarom hallgattatni, nem bírom elviselni az üvöltését, néha annyira ideges leszek, hogy visszaüvöltök rá, amitől még hangosabban lesz. Néha úgy érzem, ha nem hallgat el, szétverem a fejem, és félek, hogy úgy nyúlok hozzá, hogy kárt teszek benne.
Nem tudom, mit csináljak, hogy ne boruljak ki ennyire, amikor sír, teljesen kikészülök tőle.
Nem azt mondta, hogy berak egy füldugót, a gyereket meg beb.ssza a kiságyába, és otthagyja. Azért kell a füldugó, hogy ne robbanjon szét a feje, miközben a gyerekkel foglalkozik. De attól még ugyanúgy ott van vele, válaszol az igényeire, stb. Csak közben nem őrül meg a visítástól, legalábbis nem annyira.
12: egy 1 éves gyerek nem sír órákat naponta csak ha valami baja van,az enyém általában a fogzástól. Nyilván egy ekkora gyerekkel már össze szokott az anya,tudja nagyjából,hogy mi lehet a gond és próbál rajta segíteni,fájdalomcsillapító stb. Ha nem tudom,hogy mi a baj,nem használ semmi gyerekorvoshoz fordulok segítségért. Nem újszülött már,nem normális dolog ha órákat sír. Segíteni kell rajta valahogy. Azon meg jót nevettem hogy pszichológus ajánlása kimerült,hulla fáradt anyának a gyereke sírására a füldugó.
Nemmm! Nem ez a megoldás. Először is megoldani a gyerek baját,rájönni miért ordít olyan sokat. Nappal nem főzőcskézni apának,hanem aludni amikor a gyerek alszik,hogy ne legyek idegroncs a fáradtságtól és ne ordibáljak a gyerekemmel csak mert sír. Nem szégyelleni segítséget kérni nagyszülőktől vagy aki tud egy pár órát gyerek mentesíteni. Mert te ki vagy merülve kérdező,nem nyugtató kell,hanem egy pici nyugi amikor feltöltődhetsz.
14-essel értek eggyet.
Első rájönni a gyerek bajára,hogy mi a sok sírás oka.
Anyának rendszeres segítség nyújtás a család részéről amíg fel nem tud töltődni.
Nyugtató hosszú távon nem jó megoldás erre a problémára.
A füldugó meg egyenesen röhejes probléma megoldás.
Kitartást kedves Kérdező! Remélem találsz megoldást erre mert ezt ahogy leírtad tarthatatlan.
Sírj egy jót! Nálam beválik, ha már nagyon betelt a pohár 😃
Viccet félretéve, ilyenkor adj magadnak 5 percet, hogy lenyugodj, bárhogy, próbálj arra gondolni, hogy van, hogy te is sírsz úgy, hogy igazából nincs semmi baj látszólag (legalábbis én szoktam ilyet ha játszanak a hormonok). Legyél mellette, öleld meg, de ne akarj ráerőltetni semmit. Gondolj arra, hogy elmúlik ez a nap is és lesz jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!