Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van értelme még a szoptatásnak...

Van értelme még a szoptatásnak egy 10hós babánál?

Figyelt kérdés
Mielőtt lehurrogtok: már alig van tejem, de úgy érzem a Picim még igényelné. Van értelme még küzdenem, hogy ne menjen el teljesen a tejem? Szedjek még homeós bogyókat, vagy már a tápszer is betöltheti az anyatej szerepét?
2010. aug. 12. 21:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

tény és való hogy fél évet javasolnak......de csak javasolják!

lányomat 23 és fél hóig,kis fiamat 13 és fél hóig szoptattam!

rajtad is múlik!

nem kell beparázni hogy kevés meg nincs!

honnan tudod?-ha a gyermek mást nem igényel és rendesen gyarapszik akkor nincs mitől és kitől tartanod!

a leszoktatást viszont fokozatosan csináld!

én eljátszottam és még sírással is imitáltam hogy fáj!

természetesen 2 éves gyerek már okos,értelmes...2 hét után békén is hagyott!

tápszert ha nem fogadná el akkor ne erőltesd!-ill.azt is szépen lassan!-hiszen szopis a babád!

sok sikert!

2010. aug. 20. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:
65%

Nekem még mindig van tejem,de a lányom leválasztotta magát 10,5 hósan.Most 13 hónapos:))

Én már nem erőltettem mert felesleges lett volna.Reggel bolti tejet kap,este meg tápszert.Semmi baja nincs:)))

2010. aug. 20. 17:02
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

utolsónak!

a kérdező nem erőlteti mert azt írta hogy a pici még igényli!

természetesen ha már nem akar szopizni előbb-utóbb úgysem fogja már kérni a cicit!-semmi baj a tápszeres dologgal!

ehhez két ember kell az anya és gyermeke!

ha még szeretnél szoptatni akkor sok folyadék akár leves formájában,alkoholmentes sör,szopis tea ,hopmeopátiás serkentőszerek!

2010. aug. 20. 17:07
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

17:02 vagyok

Nem azt írtam hogy ő erőlteti...

Szerintem ha a picinek igénye van akkor tegyen meg mindent amit lehet,de ha így sincs elég tej akkor nem kell bűnősnek éreznie magát.A tápszertől,sőt már a bolti tejtől se lesz semmi baja egy 10 hós babának.Én szoptatás párti vagyok,de épp ésszel kell szoptatni,ameddig mód van rá és nem lehurrogni azt aki már esetleg nem tud szopiztatni.

2010. aug. 20. 17:15
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
Kedves kérdező, nagyon érdekelne mit is mondott pontosan neked ma az orvos? Nagyon érdekelne! Én is hasonló cipőben járok, csak az én babám még csak 7 hós, viszont alig van tejem. És fogyózni is nagyon szeretnék már.
2010. aug. 20. 17:34
 16/19 anonim ***** válasza:
48%

Hát a káros enzimekről én még nem hallottam. A WHO meg a szoptatási tanácsadók is azt mondják, hogy 1 éves korig az anyatej legyen a fő tápláléka, de akár 2 éves korig ajánlott szoptatni. Káros hatásról nem írnak sehol.

Persze ha nincs tej, ne erőltesd. Én is így voltam, csak sírt a cicin. Aztán adtam tehéntejet cumisüvegből, annak nagyon megörült. De akkor már 15 hónapos volt. 1 éves korig azért szerintem inkább tápszerezd.

2010. aug. 20. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:
35%
Nekem 10 hónapos korában még 4x cicizett, de már nem éreztem, hogy megtelt volna a cicim. Most 17 hónapos kicsi, még leglább 2x ciczik, úgyhogy a cici milyensége szerintem egyáltalán nem mérvadó.
2010. aug. 20. 22:44
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

15:43

köszönöm a lepontozásokat!

2010. aug. 21. 11:14
 19/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok csajok. Nem tudom, olvassa-e még valaki a kommentem, de még csak most tudtam időt szakitani arra, hogy ide üljek a gép elé. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, s én felpontozok mindenkit. Valaki azt irta, hogy fölöslegesen tettem fel a kérdést, de igazából nem arra voltam kiváncsi, hogy szoptassak-e még, vagy ne, hanem, hogy van-e még értelme. Vagyis, hogy tartalmaz-e az anyatej az immunrendszer fejlődését segitő anyagokat, vagy ilyen korra már úgyis kifejlődött a babák immunrendszere. Na, de mindegy, mert azóta már tápszeres a babám, a tejem elapadt, viszont a tápit minden további nélkül elfogadta a kicsim. Kopp-kopp. Remélem marad is igy. Volt még egy kérdés, hogy honnan tudom, hogy nem elegendő a tejem. Hát, erre egyszerű volt rájönnöm, ugyanis a szopik mérhetetlen sirásba torkollottak, és megivott 150ml tápszert a szopik után. A dokival nem tudtam felvenni a kapcsolatot, szabadságon van, de azóta is ezen töröm a fejem. Szerintem a koleszterinre gondolhatott. Mert mi más szabadulna fel az anyai zsirszövetekből. Ha esetleg valaki hall erről valamit, örömmel várom a válaszát. Mégesgyszer köszi lányok. Hupp, elég hosszúra sikeredett a válaszom. Jó babázást mindenkinek!
2010. aug. 24. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!