Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van ennyire nagy felhajt...

Miért van ennyire nagy felhajtás amiatt, hogy mit nem szabad adni egy kisbabának?

Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy miért tiltanak manapság annyi mindent (tej, búzaliszt...stb.)? Régen sokkal korábban adták a tejet, bababpiskótát a babáknak mint most, mégis sokkal több az allergiás kisgyerek, mint az idősebb korosztályban, akik anno ettek ilyesmiket. Régen az én anyukám adott párizsit, gépsonkát mikor pici voltam. Na ami akkor volt párizsi, azt én is szívesen adnám a kisfiamnak. Abban volt még hús. Nem lehet, hogy inkább a rossz minőségű tejek, lisztek , egyebek okozzák, ha valaki "allergiás" lesz? Mert szerintem most sok minden sokkal rosszabb minőségű, mint a mi gyerekkorunkban. Talán ezért is nem ajánlják a piciknek, de ezt mégsem mondja ki senki, inkább arra fogják, hogy ilyen meg olyan allergiája stb. lesz tőle.Ti nem gondolkoztatok ezen?
2008. dec. 1. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Ne is haragudj,de mi a kérdés?

Mert már te saját magad válaszoltál,így más már nem látja értelmét szerintem a válaszadásnak!

Szerintem amúgy mindenki tisztában van azokkal a dolgokkal amiket te emlegetsz és pontosan ezek a dolgok miatt minden szülő máshogyan gondolkodik a gyermeke etetéséről,van aki még másfél éves gyermekét is túlságosan félti az ételektől van a ki meg pár hónaposan már tömi a gyerekét!

Én a gyermekemet 6 hónapos koráig csak szoptattam aztán 8 hónapos koráig csak gyümölcs volt a hozzátáplálása 8 hónapos kora után csak főzeléket evett és 1 éves korától adtam neki a többi ételt,most 2 éves és soha nem volt semmi problémánk semmilyen étellel!

2008. dec. 1. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
De gondolkoztam ezen.Én nem is annyira a tejtől,vagy a lisztől tartottam,hanem a sok adalékanyagtól.Gyakorlatilag alig lehet olyan ételt venni a kicsiknek amiben nincs.Így nem lehet változatosan étkeztetni.Az allargiát meg úgyis gyereke válogatja.Vannak erre tanulmányok,meg ajánlások,de úgyis Te fogod eldönteni mit adsz Neki és mit nem.Meg a sok környezetszennyezéstől gyengül az immunrendszer.Napjainkban nem csak a csecsemők,hanem a felnőttek között is egyre több az allergiás.Hallottam a rádióban,hogy Mo-n minden 3. ember allergiás!Talán emiatt mennek mostanában jobban rá a kicsik helyes étkeztetésére.Ami ugye nem ártana az egész családnak sem.De hát abból a pénzből amiből most családok élnek nehéz egészséges kajákat venni,ígyhát marad a Tescós virsli/fújjjj/és társai vacsorára!!
2008. dec. 1. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

szia

szerintem akkor is voltak "félősebb"szülők,csak nem annyi.tényleg jobb minőségűek voltak az ételek-viszont akkoriban még nem volt ennyi lehetőség.ha lett volna kölesgolyó-és megengedhették volna a szülők,biztos azt is ettek volna a babák.én nagyon majrés vagyok-mert én is érzékeny vagyok sok mindenre-meg a különböző növényekre-ezért óvatos vagyok a fiammal is.tudom,h nem kellene-de ez az én döntésem,h még nem kapott túrórudit-csak házi túrókrémet.természetesen neki sem fog kimaradni a mc donald"s az életéből-de,ha van lehetőség próbáljunk egészségeset adni.én óvodában dolgoztam,gondolhatod miket ettek ott-napi 300ft-ból kihozva...szóval fog még minden enni a manód-és a menza majd sokkal finomabb lesz-meg majd úgy kéri a borsófőzeléket-ahogy az oviban ette..:-((csak habarással.

kicsit eltértem a tárgytól,de sztem annyira felgyorsult a világ,annyi káros anyag van a levegőben,vizben,kajákban,h nem csoda ,h inkább várunk még valami bevezetésével.egy tanyasi ember gyereke biztos ritkábban allergiás-a helyben termelt ételektől.de azért sztem nem árt az óvatosság-én megkérdezem előtte a doktornénit

üdv

2008. dec. 1. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Pont most fogalmazódott meg bennem is a kérdés,de megelőztél:-)

Én úgy gondolom,hogy ez is egy picit túl van lihegve mint a szoptatás téma,amivel stresszelik a kismamát.

Én úgy gondolom,hogy az allergia nem attól alakul ki,hogy valamit idő előtt adunk(persze mondjuk nem több hónappal)v. benne van a hajlam a gyerekben v. nincs.Szerintem a mai 15 évesek között több az allergiás,mint a mi korosztályunkban(30),amit természetesen eredményez a környezetszennyezés stb.is.

Én ennek ellenére azt mondom,hogy aki úgy gondolja,próbálja ki ,a gyereken úgyis látszik,hogy mi a helyzet,max. többet nem ad neki,egy próbából nem valószínű,hogy komoly baj történhet.Amúgy szerintem mértékkel kell mindent adni.

Ja,még annyit,hogy akinek volt a családjában mondjuk lisztérzékeny stb.az úgyis jobban odafigyel erre.

2008. dec. 1. 11:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából csak azért írtam, mert én sokszor gondolkoztam ezen a témán. Meg azért is, mert van néhány anyuka aki igenis adott "idő" előtt a tiltott dolgokból és szegények sokszor le lettek hurrogva emiatt. Nekem is mondta a védőnő, hogy egyáltalán ne tegyek cukrot a teába,viszont a gyerekteák (granulátum) olyan édesek mint a méz, ha előírás szerint adagolom, vagy a bébiételek között is sok olyan van, amiben van cukor.Mellesleg mikor először vettem babapiskótát (6 hós kortól, rá volt írva) eszembe sem jutott, hogy esetleg nem gluténmentes.Aztán később láttam, hogy bizony van benne.Végülis az érdekelt elsősorban, hogy néha van-e másnak is zavar a fejében ezek miatt, hogy mit lehet és mit nem.
2008. dec. 1. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem 2 gyerekem van,a nagy 16(!)éves,a kicsi 6.5 hós.Mindkét baba májusi,és még emlékszem,h akkor volt disznóvágás egy ismerősnél,amikor a nagy 8 hós volt.Megkóstoltattunk vele 1-2 dolgot-talán hurkát és kolbászt-és semmi baja nem lett.És,azt hiszem,ő már szinte mindent evett akkor.Semmire nem allergiás,és ritkán beteg.Most eszembe nem jut,h a bébikajákon kívül mást is adjak a picinek.Igaz,én már adok neki gluténes ételt,de azt is csak az üveges babaételek illetve a Milupa tejpépek közül.(A tejpépeket a nagy is szerette,ő is Milupát evett.)Megpróbálom azon gyártók ételeit kiválasztani,amikben nincs hozzáadott cukor,és nem tartalmaz sót(Univer,Hipp,Humana).Én nem főzök neki-lehet köpködni és fújjogni-maximálisan megbízok az üveges ételek tisztaságában,és ennyi félét én nem is tudnék neki csinálni.A desszertekről nem is beszélve(finomak,változatosak).Én most úgy gondolom,h kb.1 éves koráig fogok neki ilyen ételeket adni,aztán majd kap a miénkből is.Amit a legutoljára fogok bevezetni a tej,mert attól tartok a legjobban.A tejpépek és a babatej simán áthidalja a problémát,akár 2-3 éves korig is.És sztem örülni kell annak,h nekünk már van választási lehetőségünk,és mi dönthetjük el,hogyan is csináljuk a dolgokat.És természetesen szoptattam is a babámat,kb.2 hete,h már nem kéri a cicit,de 4 hós kora óta kellett a hozzátáplálás,mert kevés volt a tejem!
2008. dec. 1. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!