Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon gaz hogy nem tud meg...

Nagyon gaz hogy nem tud meg kanallal onalloan enni a gyerekem?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen indult be a hozzataplalas azt hittem az eakuvojen is tapszer lesz... de aztan megjott az attores es ugyan nagyon lassan de haladunk.

Most 1,5 eves es azt eszi amit mi de kanallal villaval onalloan meg mindig nem tud es egy csomoan megszolnak ezert :( anyosom sogornom vedono... :(

Pedig gyakoroljuk es probaljuk de meg nem tud egyedul enni csak kezzel

2020. dec. 19. 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
Villával? Kés, villa, olló... tudod! De kanállal sem kell még egy másfél évesnek. A védőnők között sajnos sok a fontoskodó idióta.
2020. dec. 19. 15:50
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Az én fiam 2,5 éves, most eszik szépen kanállal. Nem kell gyakorolni, rá fog jönni.
2020. dec. 19. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Ugyan már, ráér.
2020. dec. 19. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a védőnő abból indulhat ki, hogy a bölcsisek hamarabb megtanulják. Ugyanis ott egy gondozó körbeültet három-négy törpét, és egyszerre csak egyet tud etetni, a többiek próbálkoznak. Így persze gyorsabban is tanulnak, mint azok, akik nem járnak bölcsibe. De ez nem baj, nem verseny. Előbb-utóbb menni fog.
2020. dec. 19. 16:36
 5/9 anonim ***** válasza:
59%
de hogy eszik kézzel pürét meg nem szilárd dolgokat? vagy olyankor etetitek? (tényleg kíváncsiságból kérdezem, fogalmam sincs, mit "kell" tudnia egy másfél évesnek ezen a téren)
2020. dec. 19. 16:45
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Hogy eteted amúgy? Adsz lehetőséget neki arra, hogy próbálkozzon? Kap kanalat a kezébe és esetleg 5-10 percet amíg nyugodtan megpróbálkozhat bármivel, akkor is ha az kosszal jár? Mert ha igen, ezek adva vannak, akkor majd előbb -utóbb rájön hogy kell, ha nem akkor meg hagyd hogy így próbálkozzon.Az enyém evett amúgy ennyi idősen kanállal, de néha pld csak simán belemarkolt a kezével és úgy kente a szájába,arcára meg ahova épp került:D Tisztán ennyi idősen nem evett az biztos.Szerintem nincs okod parázni,még a 3 éves státuszon is kérdés tud e szépen egyedül enni,addig meg még bőven van időtök.
2020. dec. 19. 16:59
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Egyik gyerekem 1,5 évesen még enni se volt hajlandó. Semmit. Nemhogy kanalazzon... Aztán ő is megtanult 3 éves korára rendesen. Egyébként az oviban ugyanúgy leeszik magukat még a 4 évesek is, sőt az 5 éveseknél is elő-előfordul.

Másik gyerekem 10 hónaposan már kanalazott, villával még előbb kezdett (BLW-ztünk), de ha sietett, akkor 2 évesen még ugyanúgy inkább belemarkolt az ételbe és félre tolta az evőeszközt.

2020. dec. 19. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Hat ami nem szilard mondjuk ma egy lencsefozelek azt nyilvan nem kezzel eszi hanem akkor en etetem kanallal, de adok az o kezebe is kanalt es probalkozik de tobbnyire inkabb jatszik az etellel es nem enni akarja
2020. dec. 19. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező érdeklődnék, hogy mi hozta meg az áttörést a hozzátáplálásnál és mikor. A lányom most lesz 8 hónapos, de nem haladunk, csak a tápszer :( Írsz esetleg privátot?
2020. dec. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!