Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudnám kanállal etetni?...

Hogy tudnám kanállal etetni? Mit csináljak, hogy kanállal egyen, mert elfog romlani a foga kint van az alsó kettő, a héten bújtak ki?

Figyelt kérdés

6,5 hónapos a babám, de nem hajlandó kanállal enni

amint meglátja közeledni elfordítja már a fejét, és inkább elmenne aludni tök éhesen, csak ne kelljen vele ennie.

A gyümölcsöket és a zöldségeket ismeri az alap ízeket, csak elkövettem azt a hibát, hogy cumisüvegből adtam neki, elkezdtem neki kóstoltatni először kanállal, annyira sírt a kanáltól, hogy megsajnáltam és odaadtam neki üvegből. Tejpéppel is próbálkoztam azt se sikerült, így azt is üvegből kapja.

Azzal is elrontottam a dolgokat, hogy üveges bébiételeket adtam neki, pedig van egy csomó barackom a fagyasztóba, apósomnak van csomó alma fája és nem abból adtam, hanem inkább vettem ezeket a butaságokat, most meg, ha én főzök neki krumplit, reszelek almát nem hajlandó megenni, cukrozni sózni nem szeretném az ételeit.

Nagyon kéne, hogy leszokjon a cumisüvegből való evésről, mert a héten áttörte az alsó két foga a fogínyét és nem szeretném, ha elromlana, vagy eldeformálódnának!

Meg sokszor van olyan étel amit már ki se tud szívni és még dühösebb és hígíthatom fel vízzel!

2008. nov. 30. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Az itatópoharat próbáltad már? Sőt, van egy itató-tálka nevű "szerkenyű" is, de már én is kerestem és gyógyszertárban sajnos nem lehet kapni.
2008. nov. 30. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól fog elromlani a foga,ha cumisüvegből eszik vagy iszik.Azoknak a gyerekeknek megy így tönkre a foguk,akiknek naphosszat a szájába lóg a cukrosteás üveg.Ha csak etetésre kapja meg,és nem áztatja benne órákat a fogait semmi baja nem lesz.Nincs különbség,hogy kanállal adod a szájába,vagy üvegből szopizza ki.A lényeg,hogy csak annyi ideig legyen nála amíg eszik,utána el kell venni tőle.

Szerintem ne erőszakoskodj,örülj hogy eszik.Próbálgasd néha kanállal kínálni,de ha nem akarja elfogadni had egye ahogy jól esik neki.Előbb-utóbb átszokik majd a kanálra is.

2008. nov. 30. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!próbáltad már pohárból adni neki az italt??

Én 8hetes kora óta adom neki úgy és most 4.5hónapos és imádja,már sikongat ha meglátja a poharát.Olyat kell használni aminek nem nagyon vastag a fala-régi kis áttetsző kávés pohárka..néha rá lehet lelni tescóban,spárban.Próbáld ki,én ölbe veszem a babát ,adok rá előkét stb és utánna úgy iszunk.a kajákhoz csak annyi tippem lenne,hogy próbáld meg valami figurás tányérból esetleg kanállanl etetni.Ne használj fém kanalat,csak műanyagot a foga miatt.Amikor előtörik van rajta egy úgy nevezett nasmith hártya ami védi addig amíg fémmel nem érintkezik-fogtechnikus vagyok csak azért mondom.Az én babámnak nagyon tettszik,hogy ő is kap egy kanalat meg én is és úgy etetem.Vannak ezek a micimackós tányérok azokat kipróbálhatnád.Én készítem neki az ételt és imádja,nem szeretnék neki konzervet adni,egyrészt mert drága,másrészt mert konzerv ,harmad részt ,mert amit én csinálok abban tudom mi van.Mi lenne ha kipróbálnád,hogy beleteszed az általad készített kaját egy bébiételes üvegbe és látná,hogy abból adod neki,lehet ,hogy úgy elfogadni.Vagy vegyél olyan kaját amit te is meg tudsz csinálni,és fele fele arányba keverd bele az általad készítettet,másnap már csak 1/3ad,2/3ad arányban utána meg már csak a sajátot add neki,hátha így ráérez az ízére.

Amúgy nyugodtan sózd meg egy picikét és tegyél bele fruktózt-ne sima cukrot,ez egészségesebb.tehetsz bele egy csepp vajat is,hogy szokja a zsiradékokat,muszáj ,mert az egész lényege,hogy hozzá szokatjuk a dolgokhoz.Nem tudsz mindent kikerülni a bébi ételekben is van cukor stb...meg hát minek kikerülni,csak jó minőségű dolgokat adj neki.És nekem minden asszony rokonom mondta pár csepp igazi citrom levét is adj a főzikbe ,gyümilevekbe ,így jobb lesz az emésztése.Én olyanokat szoktam csinálni,hogy alma barack,alma répa lé,vettem gyümölcs centrifugát,ma kapott alma,répa,körte,banán levet,szoktam ananászt adni neki,imádja..ezeket nem cukrozom egyáltalán.A főzeléket is csak akkor ha nagyon sós hatású,pl.krumpli-sütőtök,egyáltalán nem kell bele cukor,de egy pici só épp egy csipet igen,de ma krumpli -sütőtök-répa(főtt)főzit kapott abba már kellet egy pici fruktóz,mert a répa nagyon elvitte az ízét-olyanra csináld amire te is azt mondod,hogy ez finom.Ja és pár csepp citromlé-én sem hittem,hogy jó,de tényleg.Remélem tudtam segíteni,és drukkolok,hogy a babád elfogadja a színes kanalakat.Én a dm-ben vettem baby love-sat és nagyon tettszik neki.

2008. nov. 30. 23:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 6.5 hós,és ő is cumisüvegből eszi a főzeléket,valamint reggel és este a tejpépet.Nekem eszembe se jutott,h elromolhat a foga,mivel napközben nem lóg a szájában az üveg és cukros innivalót sem iszik.Tényleg nem attól romlik el-mint feljebb már írták-,abból eszik,hanem ha mindig a szájában van,és este azzal alszik.A tízórait és uzsonnát a fiam már kanállal kéri,ő döntött így.Egyik napról a másikra.Amikor üvegből kínáltam a gyümit elfordult és sírt.Akkor megpróbáltam kanállal és úgy simán megette.Én is üveges bébiételt adok,ez nem befolyásol semmit.Én nem érzem elkövetett hibának,h cumisüveget használunk.Majd eljön az ideje a tányérnak,kanálnak.Sztem még nem készült fel a kanállal evésre,várj egy kicsit,ne erőszakold rá.Ja,az én kisfiam inni is cumisüvegből iszik,de nem nagyon aggodalmaskodom miatta.Majd poharazik,ha eljön az ideje.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 1. 00:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, csak most lett internet itthon és most láttam, mennyi válasz érkezett!

Szerencsére nem lóg egész nap a szájába az üveg, így egy picit meg nyugtatatok csak amikor eszik!!

Az a gond, hogy délelőtt nem volt net és mivel a válaszaitokat nem tudtam megnézni, hát én úgy döntöttem, hogy ha törik, ha szakad kanalazni fogunk. Sikerült is, mert belátta félóra elteltével, hogy én nem adom fel és nem volt a közelben se cumisüveg és magától nyitotta ki végül a száját a kanalas ételhez. 3/4 üvegnyit evett meg az én általam főzött krumplipüréből amibe almás-erdei gyümölcs kecskeméti italt kevertem 10ml-nyit csak az íze kedvéért. Olyanra emlékeztetett engem amikor belekóstoltam mint egy szilvásgombóc pürésítve:)

Délután is megpróbáltam, csak ott azzal szúrtam el a dolgot, hogy aventos cumisüvegbe kevertem ki a pépet és a nyers almát és felismerte, hogy az üveg és miért nem abból kapja?! Még szerencse, hogy kihagytam a teljes adag 3/4-ét simán mert a nyers almát nem szereti, amúgy meg azt kénytelen voltam odaadni cumisüvegből.

De holnap mindenféleképpen ragaszkodni fogok a déli evés kanállal lesz megint és innentől fogva mindig, majd szépen fokozatosan lesz az uzsonna is átszoktatva a kanálra.

Még egyszer köszönöm a válaszaitokat, nagyon jók voltak.

Az itató poharat majd akkor fogom bevezetni, ha már a kanalazás tökéletesen fog menni. Elég stressz ez neki!

Boldog babázást kívánok nektek is!

2008. dec. 1. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!