Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik az az ismertségi...

Melyik az az ismertségi szint, amikor már mernétek szólni?

Figyelt kérdés
Pont abban a korban vagyunk, hogy utánam az összes ismerősöm, volt munkatársam, volt szaktársaim gyereket szülnek/szültek. Én megfogadtam, hogy nem leszek olyan anyuka, aki majd megmondja mindenkinek hogy mit hogyan kell csinálni, olyannyira, hogy biztató szavakon meg a babát dicsérésen kívül semmit nem mondok nekik, mert nobody likes a now-it-all. Na most viszont az a helyzet, hogy egyik ismerősöm olyat csinál a babával, ami nálam kiverte a biztosítékot. Annyit írok, hogy nagyban befolyásolja a mozgásfejlődését, és nagyon nem jó irányba. Természetesen semmit nem szóltam, mert nem az én dolgom, de elgondolkodtam rajta, hogy mi van, ha csak igazából nem tudja, hogy ez káros, mert még senki nem mondta neki és ha valaki mondaná, akkor nem csinálná. Mindegy, én nem fogok neki szólni. Ti milyen szintű ismerősnek, rokonnak mernétek szólni ilyen esetben?
2020. dec. 8. 22:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%

Jaj kérdező... Ugye tudod hogy harminc éve is nagyon modernnek és mindent tudnak érezte magát mindenki az akkori irányelvekkel? És osztottak ki ugyanígy az anyost meg barátnőt meg mindenkit aki még az azt megelőző elveknel maradt.

Ki is nevelték a kovetkezo beleokoskodos generaciot.

Ahol igazán rosszat tesznek épp a gyereknek ott nem mernel tanácsot adni hidd el...

2020. dec. 9. 08:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az ülésbe húzás (konkrétan nem húzás, mert a gyereknek kell húzni, csak az ingert kell kiváltani és nem ültetésig kell feljönnie) egy terápiás gyakorlat, amitől nem tanul meg ülni, ha helyesen csinálják. A nyaki, vállövi terület és a karizmok erősítésére szolgál.

Ha úgy gondolod, hogy helytelenül értelmezte az illető a gyakorlatot, max. a védőnőnek mondd.

2020. dec. 9. 08:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi a helyzet, mert elmondta. Nem én találom ki.
2020. dec. 9. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:
90%
Gyerekkori legjobb barátnőm, akivel azóta is nagyon jóban vagyok, pár nappal előttem szült. Napi kapcsolatban vagyunk. Sok dolgot szerintem nem jól csinál. Nem szólok bele. Az ő gyereke, úgy rontja el, ahogy akarja. Én meg úgy rontom el az enyémet, ahogy én akarom. Nyilván mindketten a saját legjobb meggyőződésünket követjük és a legjobbat akarjuk a saját gyerekünknek, csak ez a "legjobb" két homlokegyenest ellenkező irányzat. Amikor nagyon nem bírom magamban tartani a véleményemet, megbeszélem valaki mással inkább, mint hogy neki beszóljak. És én is nagyra értékelem, hogy bár biztosan nem ért egyet az én módszereimmel, még sose kritizált.
2020. dec. 9. 09:18
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Én is húztam ülésbe kb 2 hetes kora óta. Nem azért,mert ártani akartam neki,hanem mert pont ezzel segítettem. Gyógytornász/neurológus/védőnő/gyerekorvos is mondta. Szüksége volt rá
2020. dec. 9. 23:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem magával a gyakorlattal van bajom... Hanem hogy a gyerek 4 hónapos korában megtanult tőle ülni, és azóta úgy játszik, mert ha nem húzzák ülésbe, akkor hiszti van. NEM Ő ÜL KI! Ha szerintetek ez nem akadályozza a mozgásfejlődését, akkor nem tudom, hogy mi...
2020. dec. 10. 06:17
 17/17 anonim ***** válasza:
83%

Össze-vissza írsz.

Az ülésbe húzás nem ültetés.

A megülés nem ülés. A gyerek nem tanult meg ülni.

Barátnőd ülteti a gyerekét. Igen, káros.

Egy 4 hónapos pedig sír, nem hisztizik.

2020. dec. 10. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!