Hozzátáplálás kezdete kinél hogy alakul?
Első babánál ugyanigy, csak 6 hósan kezdtük.
10 hónaposan sem evett meg egy adagot még egy étkezésre.
Mellette terhes is lettem ekkor
13 hónaposan kezdett enni....
De azóta sem nagyétkű..
2,5 éves lesz januárban, a 9,5 hónapos öccse többet eszik.
Kicsivel
6 hó előtt 1,5 héttel kezdtem
2 hét alatt egy étkezés kiváltva, 2-szer evett.
8 hónaposan napi 3-4-szer evett, mire 9 hónapos lett, napi 5 szilárd étkezése van.
Reggelire 1-1,5 szelet kenyér, ebédre 220g-os üveg lemegy ( amúgy én főzök, de előfordul neha üveges is)
Vacsira mikor mit.. de 1,5 adag tejpép megy le, vagy az ebéd húentese a fele mennyiség
Uzsi, tízórai 1,5 banán, vagy gabonával gyümölcspép.
2 körte simán
Nem érett rá (éretlenség jele, hogy nem nyitja, kitolja), ne erőltesd, ráér enni. Átlagosan 6 és 9 hónapos kor között VALAMIKOR érnek meg rá. 1 év alatt egyébként mellétáplálás, nem elsődleges cél étkezés kiváltása.
Egyik gyerekem ilyen volt. 6 hónaposan kezdtük, tolt ki mindent. Szünetet tartottunk, 7 hónaposan még mindig kitolta. 9 hónapos múlt mire lehetett vele kanalazni, de 16 (!) hónapos volt mire először mennyiséget evett. Addig 99 %-ban tápszeres volt. Enyhén szólva ma se nagyétkű (5 éves), fényevőnek mondanám. Ő az a fajta aki terülj terülj asztalkám mellett is képes lenne éhenhalni.
Testvére homlokegyenest más. Vele is 6 hónaposan kezdtük és egyből rárabolt (ő anyatejes), 8 hónaposan mar darabosan saját kézzel evett, 10 hónaposan már ugyanazt amit mi (persze natúr fűszerezéssel és semmi tiltottat), ugyanolyan formában (pedig még foga se volt ). 1,5 éves és kiesz minket a hűtőből (nem kövér egyáltalán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!