Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek probléma lehet vele?

Szerintetek probléma lehet vele?

Figyelt kérdés

Unokatesóm fiáról van szó. 7 hónapos, jól táplált, szép baba. Forog, ül, gőgicsél, már tudja rázni a fejét, ha valamit nem szeretne, tehát ilyen szempontból jól fejlődik. A minap családi esemény volt náluk, mindenki a babára figyelt, vele játszott, amikor is úgy tűnt mintha annyira izgatott lenne, hogy bele remegett a keze, talán kicsikét feszült a lába, de közbe kacarászott, hatalmasokat mosolygott és gügyögött.

Egy másik rokon megkérdezte unokatesómat, hogy ezt miért csinálja és hogy ez normális-e. Ő erre azt válaszolta, hogyha izgatott/boldog/ szeretne vagy örül egy játéknak ezt csinálja.

Szerintetek ez teljesen rendben van? Ugye nincs vele gond? Első baba, mindenki félti. Ha esetleg valamit kihagytam kérdezzetek és ha tudok válaszolok.

Tapasztalatok is érdekelnek ha valakivel szintén volt ilyen.

2020. nov. 30. 13:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Huh....

Kicsit túl izgulod! Te is van hogy megfeszülsz, mert annyira boldog vagy. Neki pedig elég kevés dolog áll rendelkezésére, hogy kifejezze az örömét. Ez szinte reflex szerű.

Ne aggódj! Élvezd mindig az adott időszakot! Nagyon gyorsan elrepül!

2020. nov. 30. 13:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális
2020. nov. 30. 13:26
 3/11 A kérdező kommentje:

Azt kifelejtettem, hogy a 38. héten született programozott császárral, mert az orvos valamit elrontott és így 'oldotta' meg.

Akkor 1 hétig bent voltak a kórházba, alaposan megvizsgálták a babát és úgy engedték őket haza, hogy minden a legnagyobb rendben.

Az orvos és a védőnő sem szólt hogy bármi gond lenne.

Engem mégis most ez foglalkoztat.

2020. nov. 30. 13:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Szívből köszönöm nektek!

1. teljesen igazad van.. csak nehezen indultak és féltjük őket.

Hálás vagyok nektek, legyen szép napotok!!

2020. nov. 30. 13:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

De cuki vagy, de ne aggódj minden rendben van! Szinte minden baba csinálja.

Kesobb a dackorszakban is azért ütnek, harapnak sokszor a gyerekek mert a dühös indulatokat még nem tudják máshogy kifejezésre juttatni és a testük beszél helyettük. A hatalmas öröm érzete gyakorlatilag ugyanez, annyira boldog hogy már egyszerű kacajjal nem tudja kifejezni, túlcsordul és lényegében a teste minden porcikája örül, ez fejeződik ki.

2020. nov. 30. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem emlékszem mit csinál egy ekkora baba, de nem hiszem, hogy gond lenne.

Egy dolgon viszont megakadt a szemem, hogy szerinted "nehezen indultak" Hát nem indultak nehezen, 38. héten szülni teljesen normális, koraszülöttség a 37. hétig áll fenn, a császármetszés szintén mindennapos dolog.

2020. nov. 30. 13:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Úgy értettem a nehezen indulást, hogy orvosi mulasztás miatt töltöttek 1 hetet a kórházba ahol mindenféle vizsgálatnak vetették alá őket :)
2020. nov. 30. 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően normális. Ha nincs egyéb neurológiai oka, ki fogja nőni.
2020. nov. 30. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Teljesen normalis:)

Nekem is inkabb azon akadt meg a szemem h nehezen indultak. Na ne mar... kisfiam 27.hetre szuletett 3 honapig voltunk korhazban.. na nekunk nehezen indult😅

2020. nov. 30. 15:24
 10/11 A kérdező kommentje:

9-es! Sajnálom! :(

Nekünk már ez is nehéz volt, eddig ilyen sem fordult elő szerencsére a családban.

2020. nov. 30. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!