Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretni fogom a babánkat,...

Szeretni fogom a babánkat, miután megszületett?

Figyelt kérdés
Lehet idétlenül hangzik a kérdés. Egyébként szeretem a legtöbb kisgyereket, mert aranyosak, mosólygósak, stb., de a sajátommal is így leszek? Más is gondolkozott ezen? Mikortól szereti egy anya a gyerekét? Még a pocakomban mocorog, de ettől még nem érzem úgy, hogy szeretném. Mondjuk annyiból örülök, ha mozgolódik, mert abból tudom, hogy nem lehet baja, de ez még nem a szeretet nem?
2008. nov. 30. 11:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden jön majd ösztönösen ne félj!Szeretni fogod,óvni , félteni ... ahomy a nagy könyvben meg van írva!
2008. nov. 30. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A kérdés már mindannyiunkban felmerült. Nyugi, biztos vagyok benne, hogy te is szeretni fogod. Különösen, mert a te babád. Valami van minden babában, ami rögtön megragadja a szülöket.

Persze, ahogy írod, a szeretet sem jön rögtön, parancsszóra. Ezért is van úgymond a 9 hónap "várakozási idö". Ezalatt kialakul egy bizonyos kapcsolat a babádhoz. Te magad is segíthetsz ebben. Kb. a 20. héttöl érzékeli a picur a külvilágot, lehet neki énekelni, vagy valamit beszélni hozzá, zenét hallgatni. Ha már mocorog, akkor a 22 héttöl, ha ráteszed a hasadra a kezed, érezheted, hogy " odabújik" hozzád. Vagy ha krémezed a hasad, ezzel simogatod. Ilyen apró és még apróbb jelekböl lesz a szeretet. S ne felejtsd el, hogy együtt estek át a szülésen, ez is összekovácsol, mert egy kicsi legalább annyira megszenvedi, mint a mama. S ha kibújik, ott van a kezedben, hidd el minden kétséged elmúlik majd!

Egy 3 éves kisfiú mamája, és 24 hetes kismama

2008. nov. 30. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Korábban én kis tettem fel hasonló kérdést, és tök jó válaszok érkeztek itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

És igazuk volt :)

Én sem tudtam elképzelni, hogyan fogom majd szeretni a babám, de tényleg megérkezik a várva várt érzés!!!

7 hetes baba anyukája

2008. nov. 30. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:

szia!

Idő kell,én első nap csak nézegettem a kórházban,megfogni se mertem nagyon,szobatársam segitett. Na gondoltam itt egy "csomagocska" és azt se tudom mit csináljak vele,meg az a fene nagy érzés se jött,h anya vagyok...itthon az első hetek szörnyűek voltak,állandóan fáradt voltam, semmi visszajelzés a babától,csak sirás,etetés,büfi,peluscsere,alvás...és persze nem akkor aludt amikor én is naon fáradt voltam,és aludtam volna...és jön az első mosoly,ami tényleg könnypottyogtató,mikor azt érzed nem hiába ...pont tegnap kérdeztem anyumat,vajon a fiam tudja h én vagyok az anyukája? szerethet engem???

4,5 hós kisfiú anyuja

2008. nov. 30. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia. Nem hangzik idétlenül, és nagyon megnyugtató válaszokat kaptál. Nemrég én is tettem fel egy kérdést, én úgy vagyok, hogy most nem is akarok már szülni, mert félek, vége a nyugalmas, kényelmes életemnek, másrészt viszont nagyon várom. Gonosznak érzem magam, hiszen nagyon szerettem volna ezt a babát, és most is szeretem, de néha kétségbe esek, hogy mi lesz, hogy lesz, miután megszületik. Mindenkinek járnak így szülés előtt ilyesmik a fejében, azzal bíztat mindenki, hogyha megszületik jön az anyai érzés is vele. Minden jót! 40 hetes kismama.
2008. nov. 30. 13:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát engem lehet hogy megköveznek most.Mindegyik választ fogadd el, én is ezt írtam volna, de én úgy voltam vele, mióta megtudtam hogy baba van odabent, azóta szeretem.Azóta érzem a szeretetet.Szerintem változó hogy kinél mikor jön az érzés. félidőske
2008. nov. 30. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Tényleg mindenkiben megfogalmazdik a kérdés amikor az első babáját várja, és IGEN!!! Szeretni fogod bőrőstül szőröstül amint megpillantod, és igen tetszeni fog, nincs olyan, hogy nem vagy kibékülve saját babáddal.
2008. nov. 30. 16:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nem gondoltam, hogy másokban is felmerült ez a gondolat. Azt hittem, a várandósság alatt már minenki szereti a gyerekét (kivéve persze, aki lemond róla). Akikkel eddig én beszéltem, mindenki azt mondta, hogy már akkor szerette a babáját, mikor még a pocakjában volt, és nagyon szerettek terhesnek lenni. Én nagyon nem szeretem ezt az állapotot, és a szüléstől is bevagyok tolyva (elvileg még 2 hét és szülök), de a babát mind a ketten akartuk a párommal.
2008. nov. 30. 21:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sokat így vannak ezzel, mint Te. Én pl. a szülésemre se mondom senkinek, hogy jaj de csodálatos volt. Én nagyon szenvedtem, és igenis fogok kérni fájdalomcsillapítást a másodiknál. Én nem vagyok egy nagyon érzelgős típus, de amikor először a kezembe adták úgy éreztem, hogy őt szeretem a legjobban a világon és a kellemetlen szülés élménye huss eltünt. Előtte ilyet nem éreztem, sőt nagyon féltem, hogy nem fogom-e idegennek érezni, ha megszületik. A terhesség alatt viszont sose tudtam rá úgy gondolni, hogy na én őt nagyon szeretem. Főleg azon morfondíroztam, hogy egészséges legyen, de szerintem még erre is inkább azért gondoltam, mert féltem egy esetleges betegséggel járó kényelmetlenségektől. Ma már tényleg a gyerekemért aggódok, tényleg őmiatta, az ő érdekében teszek mindent, vágyom arra, hogy egészséges és boldog legyen. Szerintem ez jelenti azt, hogy őt szeretem magáért. Hát különbözőek vagyunk. :-)
2008. dec. 1. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Jajj, de régi kérdés már. :-) A "babák" most már 8 évesek, gondolom szeretitek őket :D
2016. máj. 1. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!