Beadattátok a Rota vírus elleni oltást a gyereketeknek?
Figyelt kérdés
2010. aug. 11. 09:42
11/26 anonim válasza:
Igen!
Igaz pofátlanul drága, mi se engedhettük meg magunknak,de inkább kigazdálkodom, nem akarom kórházban végezni a Picurral! Nagyon sok tévhit terjedt el... itt a válaszok között is van megmosolyogni való,de mindegy...
Olvass utána és dönts belátásod szerint!
Minden jót!
13/26 anonim válasza:
Igen! Nekünk kimondottan javasolta a doki!
14/26 anonim válasza:
NEM. Csak egy "faja" ellen véd a rotának. Úgyhogy a többit ugyanúgy elkaphatja.
15/26 anonim válasza:
Sajnos nem! Azóta viszont a kisfiam átesett rajta (22 hónapos volt akkor, 1 hónapja járt bölcsibe). Azt a 2 hét poklot nem kívánom senkinek, kilátszottak a csontjai úgy összeaszalódott a drágám és 1 hét után már csak víz folyt a fenekén, minden kijött belőle. A hasmenés vér vörösre csípte a fenekét (az kb. 1 hónap alatt jött rendbe teljesen) a napi 8-10 kakis pelustól, pedig azonnal cseréltük rajta. Úgy legyengült, hogy lábra sem tudott állni, a kezemben vittem magammal a lakásban is, mert nem tudott az ágyról leszállni.Bőgtem mint az albánszamár...és imádkoztam. Meg bőgött az egész család . A kórházat csak azért úsztuk meg, mert szerencsére a folyadékot elfogadta. Lehet, hogy mi 1000-ből egy vagyunk, de ha lesz kistesó mindenképp beadatom neki, és adok neki esélyt arra, hogy ne legyen ilyen beteg. Ha azt számolom, hogy 2 hét táppénz, gyógyszerek, autózás ügyeletre, dokihoz, kórházba ...újra ügyelet stb. és elsősorban a gyermekedet így látni. Hát így már nem is tűnik olyan drágának az oltás. A barátnőm fia (szinte ugyanakkor volt rotája) kapott oltást, 2 nap alatt túl volt rajta.
16/26 anonim válasza:
Nem.
A doki sem javasolta, sőt.
17/26 anonim válasza:
Mi beadattuk, ajánlották is, és egy közeli ismerősünk 15 hós kislánya mellett töltött a kórházban két éjszakát, és már megbánta hogy anno nem adatták be a kislányának.
18/26 anonim válasza:
10.57-es vagyok. Azt nem írtam, hogy a doki nem javasolta (úgysincs nagyon rota - mondta, felesleges pézkidobás) ezért nem adattam be. Nem a spórolás miatt. Tudom, hogy az oltás nem véd mindegyik vírustörzstől, de talán enyhébb lefolyású lett volna.
20/26 anonim válasza:
Igen. És azt gondolom, aki anyagilag megteheti, kérje az oltást. A Picúrnak semmi kellemetlenséggel nem jár a beadása, én meg ismerek egy anyukát, aki Rota vírusos babája mellett ült éjjel-nappal a kórházban, a pici meg infúzióra volt kötve. Na azt nem szeretném átélni, amit ő. Sokmindent nem előzhetünk meg sajnos, de amit igen, azt miért ne tennénk meg. Ez persze csak az én véleményem, ja és a gyermekorvosunké is. Üdv, és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!