Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 napos kisfiam 100ml tápszert...

6 napos kisfiam 100ml tápszert eszik 4óránként. Az jó?

Figyelt kérdés
És mellette nem igen szokott büfizni!Baj lehet belőle?
2008. nov. 30. 08:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%
Hát nem írtad hogy hányszor eszi, és hogy kap e mellette még anyatejet, vagy tejpépet stb... Végülis nem rosz, de ha csak tápit kap és semmi mást, akkor ehetne egy picit többet is. Bár az én lányom sem eszik többet pedig ő már hét hónapos. Viszont már két étkezés ki van váltva, ebből egy főzelék, egy pedig tejpép gyümivel. Ha szépen fejlődik, akkor neki ennyi elég. A hatodik hónaptól pedig már nincs olyan látványos súlygyarapodás. Ne izgulj. A babucikád tudja neki mennyi kajára van szüksége.
2008. nov. 30. 08:22
 2/16 A kérdező kommentje:
6x egy nap eszi 4óránként. Nem kap mellette mást!!Csak tápszeres. Köszi a választ!:)
2008. nov. 30. 08:28
 3/16 anonim ***** válasza:
6 naposan 100 ml? Az rengeteg! Az enyimek ilyenkor 30-40 ml-t ettek és úgy híztak, hogy csak na.
2008. nov. 30. 08:29
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

6-szor eszik? Mert a 600 az bőven jó egy 6 naposnak! Talán még sok is :)

A bufi azért jó ha van, mert így nem kell átmennie a bélrendszerén a levegőnek és nem okoz fájdalmat. Meddig büfizteted kb? Nálunk is olt, hogy 15-20 percet is sétálgatni kellett vele mire kijött.

(az előző válaszloló szerintem 6 hósnak hisz titeket)

2008. nov. 30. 08:31
 5/16 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem büfizik, mert rögtön bealszik....hiába csinálok bármit. Szoktam vele sétálgatni, de semmi

Most minden kaja elött kapja az infacolt. Imádja, olyanokat cuppog mikor a szájába csepegtetek:D

2008. nov. 30. 08:34
 6/16 anonim ***** válasza:

Ha nem adod az Infacolt, akkor fájlalja a hasát? Mert ha nem, akkor én inkább nem adnám. Kár feleslegesen tömni a gyereket gyógyszerekkel. Ha sír a levegős belei miatt, akkor persze más.

Én a 2. válaszoló vagyok.

2008. nov. 30. 08:45
 7/16 anonim ***** válasza:
63%
6 napos és máris tápszeres........ráadásul rengeteg az a mennyiség a csöpp gyomrának. Az Infacol egyébként nem szívódik fel a bélrendszerből, helyi hatású.
2008. nov. 30. 09:09
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj basszus én az első vagyok és csak most látom, hogy félreolvastam a hat naposat. Ne haragudj kérlek. Hat hónaposat olvastam. Még aludtam lehet:( Szóval hat naposan a 100 ml az nagyon sok! 50-60 ml-t kell ennie egy evésre. Persze ha ő megeszi akkor hagyni kell. Időre született? Átlagos súlyal? Mert ha koraszülött vagy kis súlyú akkor behozza a lemaradást. Babafüggő is a dolog. És milyen tápit eszik? Amúgy nekem is csak 5 napig volt tejem sajnos, de azt se tudta kiszívni a kislányom. A lényeg, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásot azért mert nincs tejcsid! Én két hétig sírtam amikor elapadt a tejem. A lányom mindenki szerint gyönyörű. Nem túl táplált és nem is alul táplált és nincs nagy feje. Ha pedig ő 100 ml-t megbír enni akkor egye. Úgyis lesznek feljődési szakaszok amikor jóval kevesebbet eszik majd. A büfizés fontos hogy ne fájjon a pocija. Sokszor nekem is 15-20 percig kell sétálgatni vele mire kinyög egy böfit. Próbálkozz te is. Boldog babázást.
2008. nov. 30. 09:40
 9/16 A kérdező kommentje:
41.hétre született 4320gr-mal és 59cm-rel. Humana HaStart tápszert kap. Aggódom én is, hogy sok ,de nem tudok mit csinálni, ha kevesebbet kap, nyügi...és ha valamit kibukik, akkor megint csak az..próbálom kicsit teáztatni, valamikor sikerrel, mert valamikor hamarabb megéhezik, mint 4óra. Ha nem bírja teával, kap egy kis(10ml) kajcsint!!
2008. nov. 30. 10:09
 10/16 anonim ***** válasza:

Ezzel a Humanaval nagyon könnyű túletetni a babát. A húgomnak most 5 hetes a babája, s ők is ezzel kezdték, de rengeteget evett szegény bébi, s úgysem lakott jól, már 1 óra múlva üvöltött. A doktornő azt mondta, ennek nagyon kevés a tápértéke, akkor szokta ezt a fajtát felírni, amikor már minden mást elutasít a baba, vagy érzékeny valamire. (a kórházban ezt írták ki)

Szerintem próbáljatok ki másfajtát. Ők azt hiszem, a Bebat eszik most.

Boldog babázást!

2008. nov. 30. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!