Mit csináljak? 4hónapos kisfiam 3óránként eszik. Ha evés után nemtud elaludni (ez ritka, jó 40preceket azért minden evés után alszik) mire letellne a 3óra, olyan fáradt, hogy nagyon sír, alig ezik valamennyit és el is alszik.
Szia!
Az én kisfiam is 4 hónapos, és igen ismerős a problémád! Mi 5-ször eszünk egy nap (7-10-13-16-19), de ős sem bírja ki a két etetési idő közötti 3 órát ébren.
Én azt csinálom, hogy ha már nagyon nyüglődik beteszem a kiságyba a hátára (amúgy éjszaka hason alszik) és cumisüvegből vizet adok neki. Ő első perctől vizet kapott, soha nem teát. Azért adom neki a kiságyba, mert így nekem hamarabb elalszik, mint ölben. De van mikor ölben itatom.
A lényeg: nem kaját kap, hanem vizet ilyenkor. Próbáltam ezt simán csak cumival, de ha rájön, hogy nem jön belőle semmi (3-4 szívás) kiköpi.
Remélem tudtam segíteni. Egy próbát megér. Jóegészséget és jó babázát.
előszőr evés után játszás volt.de ha nagyon felpörgeti magát akkor meg azért nem alszik.ha meg ébredés után kell enni akkor meg az evés nem megy.nem lehet egy kaptafára "nevelni" a gyerekeket, minden ember máshogy "működik".ezt a híres nevezetes suttogó írója is tudhatná.
köszönöm a válaszokat
köszi.
mint írtam ritka, hogy nem tud elaludni evés után,mert így szokta meg.kb.egy hét volt az evés utáni játszás,az evés utáni alvás jobban bejött.
szóval vagy a 12órai , vagy a 15órai etetés utáni alvást szeretné kihagyni mostanában, de nemtud fenn maradni 3órát.akkor az a vége hogy mire jönne a köv.etetés olyan álmos, hogy eszik vagy 50ml-t (150helyett) és bealszik.
nem kísérletezek ám vele, mióta itthon vagyunk (1hét kivételével)pontos napirendünk van,evés alvás ,séta, mindennek megvan az ideje.
nem akartam bántó lenni.
de kérdezhetek valamit?
esti etetés után,netán éjszakai etetés után is játszik a babád?
köszi.
de nálunk tényleg nem működik a játszás utáni alvás.meg sokszor elalszik evés közben.szerencsére a végére, mikor mind megette.
és 6kor,9kor,18kor,21kor el is alszik egyedül evés után, csak 12órakor vagy 15órakor nem akar.az egyiket kihagyná.de 3órát meg nem bír ébren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!