Honnan tudom, hogy átfordul, és nem csak átbillen/borul?
Első baba, már 2 hónaposan is volt, mikor hasról hátra fordult. Azt hittem, ez már az, de mindenki leintett, hogy ez csak átborulás, lehúzza a feje, stb. Egy ideig aztán nem csinálta. Most 3 és fél hónapos, megint fordult (?), láthatóan ügyesebben, már behúzza a buksiját, így kvázi egy gördülésből a hátán van (korábban fészkelődött hozzá, hogy teljesen a hátán legyen). Erre is azt mondták, hogy borul...
Ha minden fordulás igazából borulás, mikortól (értsd: milyen jelekből, mozdulatokból) látható, hogy az már tényleg fordulás? Mert elnyomja magát, a másik kezével kapaszkodik a lepedőbe. Hátról hasra már folyton próbálkozik, nyomja ki magát.
Én akkor hittem el, mikor visszaraktam hasra és újra és újra megcsinálta. 3 hetes volt. Amúgy is sztem lehet látni ha figyeled, hogy akarattal csinálja. Lehez az egész mozgás fejlődésd gyors lesz. Az én fiam 10 hósan már járt pl.
Nekem is volt aki azt mondta, ilyen nincs. Ilyen olyan izom problémája van biztos. Hát nem. Soha semmi baja nem volt. Le kell őket 💩ni
Ekkora hülyeséget.
Ha a gyerek a hátán volt, aztán sík terepen saját erőből utána a hasán lesz vagy fordítva, azt úgy nevezik hogy átfordult!!
Véletlenül nem borul a gyerek a hasára, ahhoz azért több kell.
Szóval nem kell ezt így elemezgetni, az átfordulásnak nincsenek fokozatai, vagy átfordult, vagy nem. Ha önerőből sikerült neki akkor azt átfordulásnak nevezzük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!