Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki adatta be a Bexsero védőolt...

Ki adatta be a Bexsero védőoltást?

Figyelt kérdés
Van-e értelme, érdemes-e beadatni és milyen mellékhatást tapaszlatatok?
2020. nov. 16. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Úgy tudom azért érdemes, mert ugyan ritkább betegség ellen véd, de ha elkapja a gyermek, akkor a legtöbb esetben súlyos következményei lesznek.

Mi be fogjuk adatni köv.hónapban.

2020. nov. 16. 19:57
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Megkapta a nagy és jövő hónapban megkapja a kicsi is. A nagynál nem volt mellékhatás.
2020. nov. 16. 20:05
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Már kettőt megkapott belőle, a harmadik még hátravan. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltatunk. De egyik oltásnál sem, még az MMR-től se volt baja
2020. nov. 16. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
Értelme van. Amitől véd abba a gyerekek bele szoktak halni. Vagy ha nem is halálos kimenetelű, akkor súlyos agykárosodást okoz. Van ismerős család, ahol a másfél éves gyerek elkapta a meningococcus b-t. Belázasodott és néhány óra múlva a mentőben halt meg.
2020. nov. 16. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Beadattuk, az agyhártyagyulladás nem egy vicces kategória, majdnem minden esetben végzetes és ráadásul nagyon gyors lefolyású. Semmilyen mellékhatása nem volt, még hőemelkedése sem volt, mintha mi sem történt volna. Sosem bocsátanám meg magamnak ha a gyerekemmel valami történne mert nem adattam be az oltást miközben volt lehetőségem őt megvédeni.
2020. nov. 16. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi is beadattuk. Most fogja megkapni a harmadikat. Az első után volt egy kis hőemelkedés meg másnap egy kis nyűgösködés. A második után semmi nem volt.

Nálunk is volt a városban egy picúr aki belehalt a fertőzésbe. Enélkül is beadattuk volna, de így már aztán nem volt bennünk kérdés hogy kell-e.

2020. nov. 16. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Az elsőn túl van, 2 hét múlva kapja a másodikat, 5 hónapos most. Aznap este belázasodott, 1 kúp levitte, aztán ennyi volt.

En is úgy voltam vele h mindenkèpp kapja meg ha megtehetjük.

2020. nov. 16. 22:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Beadattam. Te is adasd be mindenképp. Az esetleges mellékhatások csak pár napig tartanak viszont az agyhártyagyulladásba belehalhat vagy egy életre károsodhat. A kislányom kettőt kapot eddig, elég rosszul volt utána, magas láza lett, sírt, piros fájó duzzanat lett a combján. Lázcsillapítót kapott, 1-2 óra múlva már semmi baja nem volt. A combján a duzzanat még hetekig megvolt de 1-2 nap után már nem fájt.
2020. nov. 16. 22:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is beadattam, ha valaminek, hat annak van értelme.
2020. nov. 17. 01:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi is beadatjuk, eddig egyet kapott, ebben a hónapban 5 hónaposan kapja a másodikat. Ha nem is lenne rá pénz akkor is összekaparnám rá, maximum zsíros kenyeret ennénk egy darabig.

Sógornőm nem adatta be, mert drága. Közben pedig nem arról van szó, hogy nincs pénzük, mert jól menő vállalkozásuk van. Számomra hihetetlen, hogy van aki a saját gyereke egészségén spórol.

2020. nov. 17. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!