Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tobbemberes baba mit jelent?

A tobbemberes baba mit jelent?

Figyelt kérdés
Sokat latom ezt a kifejezest egy bizonyos fb csoportban de nem szeretnek rakerdezni mert latom hogy fajo pont sokaknak. Lassan 3 honapos a babam, nappal nyugis nem sir, 20 percet elvan a pihenoszekben mig mosogatok fozok vagy pakolaszok a konyhaban, kb ennyi idot van el a jarokaban is utana hason haton 10-10 perc altalaban. Babakocsiban tudom vinni egy ido utan el is alszik. de du 5tol este 10ig nem mindig alszik de ha alszik is akkor is nyuglodes az egesz. Rangatja le magat a cicirol. Este 7kor furdetem utana cici picit bealszik aztan indul a buli. A ferjem szerencsere ott van velem atveszi o is neha. Nem sir v ordit csak elegedetlenkedik. Van hogy latjuk hogya hasa faj de nem egyertelmu minden esetben. 10 utan reggel 8ig 2x kel mindig. Arra kel hogy faj a hasa. Volt valakinek ilyen a babaja estenkent, valtozott kesobb? Tobb emberes lenne a babam? Koszi elore is.
2020. nov. 14. 11:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%
6-os: :DDDD nem apuka járt képzésre, hanem én. És megoldottuk, kreatívan, önállóan. Ráadásul ilyen kcsg se lett belőlem, mint te :DD Pedig lenne rá okom, mert kva nehéz volt megszervezni az életet egy TÖBBEMBERES gyerekkel. Neked még ezek szerint ebben sincs problémád. Akkor hol a gond, hol sérültél meg ennyire? Elhagyott a fszi, mi?
2020. nov. 14. 14:18
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

Istenem.. ez a többemberes baba csak egy kifejezés, de szerintem a válaszolók hatalmas része ugyanúgy töltött a "többemberes" babájával napi minimum 8-10 órát tök egyedül vagy nagyobb gyerekkel és természetesen megoldjuk. Tényleg nem úgy mint nagyanyáink, mivel náluk teljesen megszokott volt, hogy napi több órán keresztül egyedül sír egy baba...

Kérdező, az enyém szúletésétől de csak néhány hónapig. Minél többet mozgott, annál jobban lefoglalta magát.

Az esti sírás meg nem feltétlen hasfájás, nem túlpörgött a babád délután 5 előtt?

5-ös voltam

2020. nov. 14. 14:23
 13/19 anonim ***** válasza:
48%

9-es vagyok. Anyu sosem bírta hallgatni, ha sírunk, órákat mászkált velem fel-alá napi szinten, amikor fájt a hasam. Ha épp nem ő, akkor Apukám. Máig meséli. Ezzel nem azt mondom, hogy senki más sem hagyta sírni a babáját/babáit az idősebb korosztályból, de nem kell általánosítani.

2020. nov. 14. 14:29
 14/19 A kérdező kommentje:
9: egyreszt megszepulnek az emlekek masreszt azert mert nem igy hivtak az ilyen babokat attol meg leteztek. Szerinted komolyan nem probalnak meg mindent a szulok???
2020. nov. 14. 14:36
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

Jajj anyám. Attól hogy egy gyerekre azt mondják, hogy több emberes, még nincs ott az egész rokonság. 🤦🤦 Ez egy kifejezés, ami azt jelzi, hogy a gyerek extrém módon igényli a figyelmet, kontaktust.

Az én fiam születésétől ilyen volt. Az első hónapban éjszaka csak rajtam aludt. Napközben sem nézelődött el magában sokáig. Elléptem mellőle már sírt sokszor. 3 hetesen már hordoztam, hogy valamit tudjam is kezdeni otthon. Most 14 hós. Ha elkezdek mondjuk mosogatni vagy főzni, nem tudok haladni mert jön, húzza a nadrágom, sír. Ha mellette vagyok akkor viszont simán otthagy.🤷 Ez van. Ezt kell szeretni.

2020. nov. 14. 14:53
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Megszépülnek valóban, bár ez pont rossz példa, mert nem állítja most, 30 év távlatából sem, hogy egy eszik-alszik angyalka voltam, hanem pont hogy tisztán emlékszik rá, hogy milyen nehéz volt velem. Nyilván megpróbálnak, meg régen is megpróbáltak mindent. (#9 voltam)
2020. nov. 14. 14:54
 17/19 anonim ***** válasza:
40%
15 vagyok. Azt kifelejtettem, hogy fél fél napokat tök egyedül vagyok vele, de megoldom. Tehát nincs több ember a több emberes babámra
2020. nov. 14. 14:55
 18/19 anonim ***** válasza:
70%

Valaki tényleg azt hiszi hogy a több emberes kifejezés az tényleg azt jelenti hogy ilyen esetben odacsődítjük a szomszédságot? Akkor használok rá más kifejezést ami szakmailag szintén bevett dolog: nagy igényű babák/gyerekek. Vagyis azok akik nem szeretnek egyedül nézelődni később pedig játszani. Tök egészségesek lehetnek ők is, egyszerűen ilyen a habitusuk. Nem a szülő rontja el. Általában ők már kezdetektől fogva mások. Sírósabbak, nyűgösebbek, és később is érzékenyebbek. Régen is voltak ilyenek, csak egyrészt bevett dolog volt a sírni hagyás, másrészt akkor még nem volt erre kifejezés. Régen jóval kevesebbet foglalkoztak a gyermekek lelkifejlődésével.

Akinek nincs az tegye össze a két kezét, de ne kezdjen el bezzegelni.

2020. nov. 14. 15:06
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Kisfiam felkel reggel, elvan 20 percet, utána estig sír, nyűglődik, semmi nem jó neki. Csak úgy van el, ha cipelve van, de megállni nem lehet vele, mert akkor egyből belekezd. Nem tudok tőle takarítani, főzni, mert rángatja a lábamat, hogy vegyem fel. Minden zajra megébred, ha alszik, akkor kussban kell lenni, pedig nem így lett szoktatva. Nem tudok vele boltba menni, sétálni, mert 5-10 perc után ki akar szállni a babakocsiból. Mindenen hisztizik. Amíg nem tudott ülni, az volt a baja, utána az, ha nem tudta felhúzni magát a bútorok mellett, most pedig az, hogy nem tud felmászni az ágyra vagy nem tud állásból leülni. Borzasztó nehéz vele, nincs segítségem.
2020. nov. 14. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!