Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napi öt perc tévé sok egy 9...

Napi öt perc tévé sok egy 9 hónapos babának? Dúdolót néz amíg kávézok, nagyon szereti.

Figyelt kérdés
Youtubeon gyerekdalokat néz /hallgat kb 5 percig egy nap. Ennyitől ugye nem lesz baja? Nagyon örül neki, tapsol, lóbálja a lábát meg vigyorog. Nem mellesleg van 5 percem magamra, amíg nem áll fel mindenhova és sír hogy nem tud leülni...
2020. nov. 14. 08:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
59%

Jézusom :D

Sokan tényleg azt hiszitek,hogy ez annyira leköti a gyereket,hogy tudod csinálni a dolgod? ,,Félsz ,hogy lebontja a lakást"

A kérdezővel egyetértve,majd ha nagyobb lesz a gyereked,írj ide. Nekem megy egész nap a tv,mese,zene film. 16 hónaposom pár percekre megáll előtt,majd bontja tovább a lakást .

Nem lesz zombi,mint azt sokan itt hiszitek

2020. nov. 14. 09:30
 12/30 anonim ***** válasza:
38%

Köszi, a jókívánságokat, kiegyensúlyozott, jóindulatú anyuka lehetsz!

Mégegyszer mondom, a gyerek azt csinálja, amit te engedsz. Ha TV elé rakod, azt nézi. Amúgy vannak cseszett nagy babakarámok, a ketesztlányom is olyanba volt, és ez a rész bavabiztossá volt téve. Nők ezrei mosnak, főznek, vasalnak mászó és totyogó mellett, szerintem meg lehet oldani ezt TV nélkül is. Persze, ha te ragaszkodsz a Tv-ben, nézze. Csak akkor nem értem minek kérdezed...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

2020. nov. 14. 09:32
 13/30 anonim ***** válasza:
43%

[link]

Itt egy cikk. Persze mindenki maga dönti el, mit csinál a gyerekével. Kérdeztél, válaszoltam. Ne itt keress önigazolást.. magaddal beszéld meg, ha lelkifurdalásod van!

2020. nov. 14. 09:36
 14/30 A kérdező kommentje:

Hogy jutottunk el oda, hogy én úgy csinálom a házimunkát, hogy a gyerek közben a tévét nézi??? XD egy kib+szott reggeli kávéról volt szó. XD minden mást úgy csinálok, hogy jön utánam a baba. Ha söprök, már szedné össze a koszt. Amikor begyújtok, áll a védőrácsnál és próbál bemászni. Nincs akkora hely a házban, ahova egy karámot be lehetne rakni. Plusz tuti üvöltene benne.

Amit én írtam, nem jókívánság volt, csak közöltem, hogy hiába van el 4 hónaposan a babád egyedül órákat, az enyém is elvolt a játszószőnyegen, mert még nem ment sehova, mindent meg tudtam mellette csinálni amíg ő püfölte a csörgőket... 🤦‍♀️ Várd meg a nagy ősanyàskodással legalább a kúszást, majd akkor próbáld 50 percre egyedül hagyni a gyereket.

2020. nov. 14. 09:40
 15/30 anonim ***** válasza:
64%

Csak azoknál baj pár perc tv akiknél megáll az élet a baba születése után. A baba a családba születik, alkalmazkodik a szülő pont eleget. Én tvt nezve nőttem fel, méghozzá a régi katódcsövest nézve, de már 10 éve nincs tv bekötve, mert nem igénylem. Bolond se lettem. A látásommal sincs baj. A mostani modern tv mellett még fel se nőtt egy generáció, de már kétségkívül kijelentik, hogy hosszú távon káros.

A gluténre is azt mondták káros, a melegséget is kiakarták nevelni sokáig, az idő szerinti etetést is erőltették.

Szerintem mindenki döntse el maga mennyi tv van engedélyezve, a többi meg foglalkozzon a saját gyerekével. Amennyiben nem a tv előtt ül egész nap a gyerek (mint én anno) hanem mást is csinál, akkor nem lesz semmi baja.

2020. nov. 14. 09:44
 16/30 anonim ***** válasza:
94%

Én csak azt nem értem, miért kérdezed, ha csak egyféle választ fogadsz el?

Szerintem csináld, ahogy jónak látod, nem ezen fog múlni a baba egészsége. Viszont ha ide írsz kérdést, akkor fogadd el, hogy lesznek olyanok, akik más véleményen vannak.

Jöhet a lepontozás 😊

2020. nov. 14. 10:00
 17/30 A kérdező kommentje:

Nem arra reagàltam, hogy szerintetek nem jó, hogy nézi a tévét öt percig, hanem az érveiteket támadom. Erről szól egy vita...

1. Le kell tudni kötni magát - tudja, csak már nem úgy, hogy a földön fekszik és nézelődik, hanem inkább felfedez megállás nélkül (majd meglátod, hogy milyen...)

2. Azt hiszi valaki, hogy lebaszom a tévé elé amíg csinálom a házimunkát. Senki nem írt ilyet.

Arra még senki nem válaszolt, hogy miért is baj az, ha egy 9 hónapos napi 5 percet tévét néz.

2020. nov. 14. 10:04
 18/30 anonim ***** válasza:
52%
Már kúszik a fiam és nyitható rács van a szobaajtón. Mi nem nézünk napközben sem TV-t, telefon nyomkodás is csak alvásidőben van. Ha megérett rá az idegrendszere, majd lehet képernyő előtt is. Szerintem megkávézni babával is lehet, vagy kelj fél előtte fél órával és lesz szabadidőd. Én a szabad tevékenységeket alvásidőre időzítem, ha többre van szükség megkérek valakit, hogy vigyázzon rá. Milyen ősanyáskodás? Akinek nem tetszenek az elvei azt már me lehet ősanyázni vagy mi? Én nagyon távol állok az "ősanyától".. A gyerek külön alszik, eljárok sportolni, tanulok mellette, nem cicizik napi 20x. De tévét sem néz, nem értem, miért baj ez...
2020. nov. 14. 10:05
 19/30 anonim ***** válasza:
74%

Linkeltem egy cikket, ott van miért baj a szakemberek szerint meg szerintem. De ha tv-ztetni akarod 5 percig, akkor csináld, csak ne háborodj fel azon, ha más ezt nem csinálja.

Na megyek, mert felkelt a ded.

2020. nov. 14. 10:08
 20/30 anonim ***** válasza:
91%

Vagy lesz baja, vagy nem lesz baja. Lutri. Majd kb. 5-6 éves korra derül ki. De semmiképpen nem használ az idegrendszerének.

"Szegény gyerek nem tud az oviban mesehosost játszani a többivel mert azt sem tudja pl mi az a jegvarazs és társai. Sokszor sír ez miatt"

Szegény gyerek(ek)... A lányom ovis csoportjában a lányok minimum fele nem látott egy hercegnős mozit se, mégis gyönyörűen szerepjátékoznak a témában. Egyrészt a legtöbb létezik könyvben is, másrészt a legkevésbé se zavarja őket, hogy nem látták, a játékhoz épp elég a karakter ismerete, abba pedig beavatják egymást.

2020. nov. 14. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!