Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 hónapos babám éjjel...

3,5 hónapos babám éjjel nagyon rosszul alszik, óránként ébred, nyöszörög. Homeos chamomillat c15-t vettem neki, ajánlották még a Sedatif Pc-t is de ezt nem merem neki adni, mivel nem tudom, hogy csecsemőknek jó-e? Ki és hogyan használta ezeket?

Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia. Az én babámmal is ugyan ez van,nagyon rossz alvó. Ő már 5hónapos. A chamomillat még nem próbáltuk,de a Sedatif Pc-t igen,nekünk semmit nem használt! Sőt úgy vettem észre hogy még élénkebb lett tőle. Lefekvés előtt,és felkelés után adtam neki egy egy szemet. Összetörtem,majd pici folyadékban feloldottam,és kiskanállal beadtam neki.
2010. aug. 10. 12:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyéb tünet ezeken az éjszaki nem alvásokon kívül van? Nyálzás, hígabb esetleg gyakoribb széklet, tömköd-e mindent a szájába, látsz-e valamit az ínyén?

Camomilla fogzásra való. Sedatif pc pedig alvászavarra. Egy 3,5 hónapos csecsemőnél utóbbiról nem beszélhetünk, így szerintem azt felejtsd el. Az alvászavar (ha kifejezetten az jön elő a babánál) 5-6 hónapos kor körül szokott jelentkezni, mozgásfejlődéssel egyidejűleg.

Ha az elején felsorolt tünetek valamelyikét is tapasztalod, nagy valószínűséggel a fogak mocorognak, ez esetben a camomilla szert nyugodtan adhatod neki. Kitekersz a kupakjába 5 golyót, rácseppentesz pár csepp vizet, hagyod feloldódni, és megitatod vele. Akár negyed óránként is kaphatja, ha nagyon súlyosak a tünetek. Adod neki 1-2 hétig, aztán szünet (1 hétig kb., illetve amíg ismét elő nem jönnek a tünetek). Az első pár napban felerősítheti a tüneteket, ettől nem szabad megijedni, tovább kell folytatni a kúrát. Ha 1-2 hét után sem látsz változást, akkor nem a camomilla a babád alkati szere, másikat kell találni neki.

2010. aug. 10. 12:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Kiváncsi vagyok, mennyit eszik a baba és mit, hányszor egy nap. Egy ekkora baba nem alvászavaros, max éhes vagy a foga gyötri, de hogy a fog miatt óránként keljen, az sem valószínű. Az első fogak viszonylag könnyen jönnek, csak az àttörésnél gyötörhetné ennyire. De az sem tart egy-két éjjelnél tovább. A rágófogak meg a szemfog, na az más tészta, az tudja óránként keltegetni! Biztos, hogy kellő kalóriabevitele van napközben? Mikor éjjel felkel, kap enni vagy úgyhagyod? Nem létezik, ha megeteted éjjel, akkor is nyöszizve kel egy óra mulva!
2010. aug. 10. 13:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen elég sokat nyálazik, mindent betöm a szájába ami a keze ügyébe kerül, de még a fogak sehol sincsenek. hetes korától végig aludta az éjszakát ezért furcsa. A chamomillát alkalmanként 5 golyó vagy egész napra elosztva kapja? Ezt nem tudom. Lehet, hogy valami mozgásfejlődés is van, mert egész éjjel forgolódik emeli a fejét. Napközben pedig hasizomból próbálja ülésbe húzni magát. Pedig még nem is fordult meg.
2010. aug. 10. 14:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Alkalmanként 5 golyót kell adni neki. Az az alap adag.

Egyébként nálunk is volt ilyen nyáladzós, mindent a szájába tömködős, nyűgösködős időszak 3 hónapos kora körül, és mégis csak 9 hónaposan bújtak ki az első fogai.

2010. aug. 10. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!