3,5 hónapos babám éjjel nagyon rosszul alszik, óránként ébred, nyöszörög. Homeos chamomillat c15-t vettem neki, ajánlották még a Sedatif Pc-t is de ezt nem merem neki adni, mivel nem tudom, hogy csecsemőknek jó-e? Ki és hogyan használta ezeket?
Egyéb tünet ezeken az éjszaki nem alvásokon kívül van? Nyálzás, hígabb esetleg gyakoribb széklet, tömköd-e mindent a szájába, látsz-e valamit az ínyén?
Camomilla fogzásra való. Sedatif pc pedig alvászavarra. Egy 3,5 hónapos csecsemőnél utóbbiról nem beszélhetünk, így szerintem azt felejtsd el. Az alvászavar (ha kifejezetten az jön elő a babánál) 5-6 hónapos kor körül szokott jelentkezni, mozgásfejlődéssel egyidejűleg.
Ha az elején felsorolt tünetek valamelyikét is tapasztalod, nagy valószínűséggel a fogak mocorognak, ez esetben a camomilla szert nyugodtan adhatod neki. Kitekersz a kupakjába 5 golyót, rácseppentesz pár csepp vizet, hagyod feloldódni, és megitatod vele. Akár negyed óránként is kaphatja, ha nagyon súlyosak a tünetek. Adod neki 1-2 hétig, aztán szünet (1 hétig kb., illetve amíg ismét elő nem jönnek a tünetek). Az első pár napban felerősítheti a tüneteket, ettől nem szabad megijedni, tovább kell folytatni a kúrát. Ha 1-2 hét után sem látsz változást, akkor nem a camomilla a babád alkati szere, másikat kell találni neki.
Alkalmanként 5 golyót kell adni neki. Az az alap adag.
Egyébként nálunk is volt ilyen nyáladzós, mindent a szájába tömködős, nyűgösködős időszak 3 hónapos kora körül, és mégis csak 9 hónaposan bújtak ki az első fogai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!