Tápszer, Sinlac vagy még több gyümölcs?
A babám 6 hónapos, 3 hete kezdtük a hozzátáplálást orvosi javaslatra, mert nem hízott rendesen. Addig csak anyatejes volt. Amit már eszik: alma, őszibarack, krumpli, répa. A délelőtti étkezést már nagyjából kiváltottuk, néha kér még utána cicit, de csak pár percre. Tehát a napi étkezés így néz ki: reggel szopi, 11 körül gyümölcs, 14-15 óra körül szopi, 18-19 óra körül szopi, majd lefekvés szintén szopival (20-23 óráig bármikor lehet). Eddig sem aludta át az éjszakát, de úgy egy hete óránként, félóránként is kér cicit, szopizik egy kicsit és sír, nehezen alszik csak vissza. Lehet, hogy éhes lenne, kevés már neki a tej? Inni nem tudok neki adni, nem fogad el teát, vizet, semmit, semmiből és cumija sincs.
A kérdésem az lenne, hogy mi a jobb szerintetek? Adjak neki mostmár délután is gyümölcsöt, esetleg vegyek tejpépet? Hallottam a Sinlacról is, de nem igazán vagyok vele tisztában, mi is az. Tápszerezni már nem szeretnék, akkor inkább még egy gyümölcsös étkezés, vagy rosszul gondolom?
Köszönöm a segítséget!
Azért telik el sok idő a reggeli és az ebéd között, mert ilyenkor szokott aludni úgy 1-1,5 órát, de van, hogy kettőt is. Délután már csak 20-30 perceket alszik séta közben, itthon is legfeljebb ennyit.
Sinlacra azért gondoltam, mert több kérdésnél is olvastam, azt gondoltam, ez valami extra hizlaló-kalóriadús tejpépféleség, de akkor szerintem maradok a sima tejpépnél estére, és lassan bevezetem a főzelékféléket is. Csak ugye új íz 3-5 naponta jöhet, így elég lassan haladunk. Nem mértem, de becsületes adagokat megeszik a gyümölcsből: almából egy jó nagyot, barackból kettőt, répából is két vékonyabbat szoktam főzni neki; ameddig kéri, addig adom neki.
Még egyszer köszönöm!
Nem lehet, hogy túl távol vannak egymástól az étkezések?
Nálunk a napirend: 7-kor szopik, 10-kor gyümölcs+gabona, 13-kor főzelék, 16-kor szopik, 18-19 körül tejpép. És van,hogy a köztes időben szintén szopizik, mert megéhezett. Bár az én gyerekem elég nagy étvágyú.
Szerintem tápszer helyett mehet a tejpép.
Megírod majd, hogy mire jutottál? :-)
kedves válaszolók!
ha már kérdeztétek, megírom, mi történt a napokban.
kipróbáltam a főtt krumplit, a gyümölcsös tejpépet és a kukoricadarából készült "vízbegrízt" is, ez utóbbi kettőt barackkal, mert azt nagyon szereti. mindegyik az én pólómon kötött ki, nagy fintorgások közepette:(
amit eszik: alma, barack, szilva, icipici krumplit keverhetek bele, úgy elfogadja. mostmár este, lefekvés előtt is kap gyümölcsöt, így sokkal jobban alszik és kevesebbszer ébred. persze új dolgot nem adok neki este, csak a már megszokottakat. egyik nap pl. megevett 3 db barackot és 2 db szilvát, ami még nekem is elég vacsorára, lefeküdt 10 körül és 4-ig a hangját se hallottuk:)
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!