Ha a baba éhezik az már elegendő jel a hozzátáplálás elkezdésére?
A kisfiam 2 hónapos korában már átaludta az éjszakát. Aztán 4 hónaposan felkelt egyszer, aztán 2-szer. 5 hónapos korában ott tartottunk, hogy éjjel óránként fent volt, nappal is nagyon rosszul aludt. Szinte egész nap mellen volt. Elvittem dokihoz, nem beteg. Kérdeztem a védőnőt, hogy elkezdhetem-e a hozzátáplálást, mert szerintem éhes. Azt mondta, hogy kizárt, hogy az a baja, ha szerintem éhes, tegyem gyakrabban mellre. Mondtam neki, hogy szinte egész nap mellen van. Erre megkérdezte, hogy miért zavar az engem. Na, de ez a babának sem jó, ha egész nap eszik, és mégis éhes, nem?
5,5 hónapos korában már nem bírtam tovább idegileg elkezdtem a hozzátáplálást. Úgy evett, mint az afrikai éhezők. Második nap már bevágott egy egész adag babakaját, és azóta alszunk este 9-től reggel 7-ig.
Akkor most csak jól tettem, hogy elkezdtem etetni, nem? Mit szóltok ehhez?
Jól tetted!
én úgy vagyok ezzel hogy inkább kicsit többet kapjon minthogy kevesebbet... és lám.Nálad sem az okosok véleménye számitott.
:-))))
Mintha én írtam volna ki a kérdést!!:-)
Mi még eddig sem bírtuk! 4 hónapos volt, amikor eljött ez az "óránként szopizik" időszak, és mi akkor kezdtük a hozzátáplálást! 5 hónaposan már kiváltottuk az ebédet. Jól letolt a védőnő, majd egy hónap múlva bevalotta, hogy más gyerek is éhes ám, csak nekik az van előírva, hogy azt mondják, hogy 6 hónapig csak anyatej.
Nincs lelkiismeret furdalásom, inkább azt sajnálom, hogy akkor annyit görcsöltem rajta! Most 7 hónapos, és szépen fejlődik.
Utolsó: Nekem is ugyanezt mondta a védőnő. Vagyis nekem úgy fogalmazott, hogy csak azért mondják ezt, mert ez kell mondaniuk, ugyanis ez az EU szabvány...
Akkorát röhögtem. Mondom de jó, hogy már a gyerek is EU szabványos...
Simán így csináltam, annyi, hogy a fiunk 4,5hónapos, csodababa. Nála hamar mentek a nagymozgások, és egyszerűen nem győztem cicivel, egy egy kaja 2perc, és majdnem a bőrt is leszívta rólam, utána meg sírt, mert az üres cicit szívhatta, nem jött belőle semmi. Gondolhatod, hogy kapott kiegészítést, nem tápit, hanem már gyümölcsöt.
13hónapos, masszív, egészséges gyerek, naponta egyszer eszik, reggeltől estig, éjjel alszik, arányos kisgyerek, rettentő eleven.
És eszembe sem jutott védőnőt kérdezni, én lettem volna az anyák szégyene stbstbstb... Mikor kérdezte, kap e tápot ezt azt 6hónapos koráig mondogattam, nem nem, csak szopizik, és fokozatosan bevezettem a védőnőnek a kajákat, almát mikor már pacalt evett a gyerek és sorban...
Persze, hogy jól tetted!
Minden hülye védőnői tanácsot felülír, ha a gyerek éhes.
Abszolút jól tetted!!
12:03as, nagyon tettszett a válaszod:)Mi most vagyunk 4 és fél hósak, épp ma kezdtük a hozzátápit, ma őszibarackot kapot, ha a védőnő megtudná, az biztos én lennék a szar anya stbstb, de nem érdekel, nekem a gyerekem a legfontosabb, és úgy teszem, ahogy jónak látom, és a védőnőknek valóban a 6 hó van előírva(én nem hiszek benne).
Ha meg kérdezi mi a helyzet kaja ügyben, akkor valószínű ugyanúgy fogom tenni, ahogy Te:)
Almát mondok, pacalt eszik:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!