3 hónapos baba háton fekve sokat feszíti magát (ökölbe
szorított kéz, homorít, “morog” hozzá). Másnak is
csinál ilyet, ez normális?
Lehet normális is meg nem is. Ezt azért így látatlanban elég nehéz megítélni. Mutasd meg a vedononek.
2020. okt. 31. 12:46
Az enyém olyankor csinálja,ha erőlködik a kakálással.
2020. okt. 31. 13:04
Lehet normális is meg nem is. Az is lehet, hogy merevek az izmai bár nem biztos. Ezt olvasd el ha gondolod. De mindenképp megkérdezném a védőnőt.
[link] 2020. okt. 31. 13:10
Érdekes, hogy a védőnőt ajánljátok.
Én, ha bizonytalan vagyok/lennék a gyermekem egészségét illetően, biztos, hogy a gyerekorvost kérdezném!
A védőnő kompetens a popsikrémek és pelenkamárkák, valamint a hozzátáplálás témájában, de nem orvos.
Én is orvoshoz fordulok, ha panaszom van,és nem az asszisztenshez.
2020. okt. 31. 13:15
2020. okt. 31. 13:18
4es. A védőnő nyomon követi a gyerek mozgásfejlődését, legalábbis a mienk igen. Még házhoz is ki jött, hogy meg nézze otthoni környezetben hogy mozog a gyerek. Ellenben a gyerek orvosunk ezzel elküldene a fenébe és azt mondaná ilyenekkel ne rohangáljak hozzá, van elég dolga. Mondjuk ez sokat elmond a gyerekorvosunkról is. Tapasztalatból mondom. Ezért ajánlottam a védőnőt első sorban. Ha van valami, akkor ő úgyis tovább küld a dokihoz.
2020. okt. 31. 13:20
Nalunk is segitokeszebb a vedono mint a gyerekorvos, es allitom modernebb felfogasu is pedig van egy kicsi fia de minden ujdonsagnak utananez, egyszer hetvegen is muszaj volt keresnem es akkor is segitett.
2020. okt. 31. 15:15
Haha azért te nagyon tudsz ha eljutsz az orvosig ilyen csip-csip első kóros aggódó kérdéssel. En covid óta még a saját haziorvosommal se tudtam beszélni TELEFONON. Csak az asszisztenssel. De a gyerekorvosnal is csak az asszisztensekkel tudok tárgyalni. Ha ők úgy ítélik, behívnak időpontra.
2020. okt. 31. 15:21
Első körös, bocsánat, átjavította ez a kis huncut.
2020. okt. 31. 15:22
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Jövő héten lesz a 3 hónapos státusz a védőnőnél, felveszem videóra és megmutatom neki a biztonság kedvéért. A gyerekorvost hagyjuk inkább, bármit kérdeztem tőle, semmire nem kaptam kielégítő választ, mindenre csak legyint. Első babás anyuka vagyok, a környezetemben (család, barátok) mi vagyunk az elsők akiknek gyereke született, így sajnos nem tudom, mi az, ami normálisnak számít (a kakis pelusokkal is bajban vagyok sokszor 😅).
Kapcsolódó kérdések: